Vertier bij Dag van de Markt in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Extra veel markt, gezelligheid en kindervertier is op 23 oktober in Haaksbergen te beleven tijdens de Dag van de Markt.

Naast de vertrouwde weekmarkt is er onder meer een standwerkersconcours. Verder is er een kleine streekmarkt, loopt er een ganzenparade en dansen de boerendansers op de markt. Het centrum van Haaksbergen wordt uitgelicht in een foto-expositie die laat zien hoe het centrum er 150 jaar geleden uitzag. En daarnaast kan er nog een ritje worden gemaakt met de stoomtrein.
De kinderen kunnen gratis springen op springkussens, een kijkje nemen bij de opblaasclown of op letterspeurtocht door het centrum gaan. Tegen geringe betaling kunnen zij een rondje draaien in een draaimolen en voor de allerkleinsten delen de marktkooplieden muntjes uit, zodat zij gratis kunnen draaien. Ballonnenclown Gerrit komt voor alle kinderen een mooie balloncreatie maken.
De kinderen worden nog meer verwend want tot 15.00 uur kunnen zij een goedgevuld blik ophalen. En voor de kinderen die meedoen aan de speurtocht is er een blik dat goed gevuld is met allerlei leuke speeltjes.
Waar markt gehouden wordt, is er natuurlijk ook een stuntverkoop. Goedgevulde boodschappentassen met producten van alle marktkooplieden worden bij opbod verkocht door Karel van de Kate en Marinus Kroezen.