Wim Smit wordt in de bloemetjes gezet. Foto: Janny van Til
Wim Smit wordt in de bloemetjes gezet. Foto: Janny van Til Foto:

Kei voor scheidend bridgeleider Wim Smit

NEEDE - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Bridgeclub Neede en Omstreken is de aftredend voorzitter van de technische commissie en wedstrijdleider Wim Smit verrast met een onderscheiding: een Kei.

De voorzitter van het district Midden en Oost Gelderland, Teun de Jong, was speciaal uit Nijmegen gekomen om Wim de onderscheiding uit te reiken. Hij memoreerde zijn vele verdiensten voor de Bridgeclub Neede en Omstreken. Wim zette zich sinds september 2000 met hart en ziel in voor de club. Hij was vanaf die tijd lid van het computerteam van de technische commissie. Na een aantal jaren werd hij de drijvende kracht, die ervoor zorgde dat de reglementen aangepast werden, de website up-to-date bleef en het jaarboekje samengesteld en gedrukt werd en op tijd bij de leden kwam. Het laatste jaar werd het door ziekte allemaal wat moeilijker en werd er een vervanger (Gerrit Legters) opgeleid.
Op voordracht van het bestuur kende de Commissie Kei/Stuur van de Nederlandse Bridge Bond Wim Smit een onderscheiding toe: een Kei. Na de toespraak van Teun de Jong en de overhandiging van de Kei kreeg Wim een cadeaubon uit handen van voorzitter Lies Koning. Wims vrouw Roelie werd door penningmeester Aukje Hulshoff Pol verrast met een boeket.
In zijn dankwoord vertelde Wim dat hij het werk altijd met veel plezier gedaan had. Het kost hem ook best moeite om na negentien jaar afscheid te nemen van zijn taken. Hij bedankte vooral Ciel Rondeel voor alle hulp die zij hem de laatste jaren verleende. Het is nu tijd de zaken aan een jongere over te geven, zei hij. Wim en Roelie blijven wel actief bij de club: als bridgers.