CINEbieb Neede vertoont film 'Den Skyldige'

NEEDE - Op donderdagavond 3 oktober, vanaf 20.00 uur, is in de Bibliotheek Neede de film 'Den Skyldige' te zien. Iedereen is van harte welkom. De toegangsprijs is €6,00 en leden van de Bibliotheek krijgen een euro korting.

Den Skyldige is een bloedstollende thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-meldkamer. Daar zit de gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm (Cedergren in topvorm) verveeld telefoontjes te beantwoorden. Tot hij een jonge vrouw aan de lijn krijgt die gekidnapt wordt en belt vanuit de auto van haar ontvoerder. Wat volgt is een razendspannende reddingspoging via de telefoon. Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien.
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Wie het totale overzicht van alle films wil zien, kan terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaartes voor de films zijn te koop via de site. De toegangsprijs is zes euro; leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.
Na de film wordt een consumptie aangeboden en kan men onder het genot van dit drankje nog even gezellig napraten.