Leerlingen van groep 5 van obs De Hofmaat op de padelbaan bij Smash Neede met vrijwilliger Antoinet Bolster. Foto: Rob Weeber
Leerlingen van groep 5 van obs De Hofmaat op de padelbaan bij Smash Neede met vrijwilliger Antoinet Bolster. Foto: Rob Weeber Foto:

Needse Sportweek laat ruim 400 kinderen
kennismaken met sport

NEEDE - Voor de zestiende keer vond de Needse Sportweek plaats. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september konden de 420 leerlingen uit de groepen 4 tot 8 van de basisscholen uit Neede, Lochuizen en Rietmolen weer kennis maken met een divers sportaanbod bij de verschillende sportverenigingen.

De Needse Sportweek wordt georganiseerd door de Sportfederatie Eibergen in samenwerking met de basisscholen, de sportverenigingen en andere organisaties.

Alle leerlingen krijgen in de sportweek twee keer anderhalf uur les op twee verschillende verenigingen. Alleen voor de groepen 8 is een breder programma aanwezig. Tegen de tijd dat de leerlingen de basisschool verlaten, hebben ze kennis gemaakt met het totale sportaanbod in de woonplaats.

Gebleken is dat de sportweek een positieve invloed heeft op aansluiting bij een sportvereniging. De vrijwilligers op de vereniging worden ondersteund door leerlingen van 3 havo en 3 vwo van het Assink lyceum uit Neede. Zij worden ingezet in het kader van een maatschappelijke stage en kunnen ervaring opdoen met leidinggeven en organiseren.