Literair concert in Oude Mattheüs in Eibergen

EIBERGEN - Na de drukbezochte avond in januari Rond zijn boekje 'Bijbelse Miniaturen' zijn de protestantse kerken van Eibergen/Rekken en Neede er opnieuw in geslaagd ds. Carel ter Linden naar Eibergen te 'lokken'. Deze keer voor een middag, op zondag 6 oktober vanaf 14.30 uur (kerk open om 14.00 uur) rond zijn gedichtenbundel 'Om een zin' die in 2008 verscheen. Carel ter Linden draagt gedichten voor uit deze bundel die worden afgewisseld met klassieke muziek, gespeeld door Mirjam Karres op piano.

Gedichten, ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering en de geheimen van dit bestaan. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek, die Mirjam Karres, pianiste, daarbij koos. Composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy wisselen de voorgedragen gedichten af.
Carel ter Linden (1933) werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag (Kloosterkerk). Na zijn emeritaat in 1999 schreef hij een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied.
Mirjam Karres (1972) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italiƫ. Ze is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze pianoconcerten uitvoert met orkest.
Er liggen gedichtenbundels ter inzage die via internet besteld kunnen worden.
De entree is een vrije gift, in de pauze is er koffie en thee die twee euro per kop kost.