Rhumtas Beltrum zingt zestig jaar

BELTRUM - Het is in 1959 opgericht als kinderkoor, maar na zestig jaar bestaat Rhumtas inmiddels uit 26 vrouwelijke leden. Het Beltrumse koor wil dit jubileum vieren met een feestje. Een muzikaal feestje: een concert met als thema het Eurovisie Songfestival.

Het koor zag op 1 september 1959 het levenslicht dankzij toenmalig schooldirecteur George Jansen. Nu zorgt muzikaal dirigent/pianist Jeroen Twisk voor de bezielende leiding. Het repertoire is zeer afwisselend: van voornamelijk populair tot klassiek. De thuishaven van Rhumtas is Beltrum, maar de leden komen ook uit de regio.
Het koor koos als thema voor het jubileumconcert het Eurovisie Songfestival, omdat bijna iedereen daar wel goede jeugdherinneringen aan heeft. Uit de favoriete songfestivalnummers van de leden is een selectie gemaakt die Rhumtas op 12 oktober gaat zingen: Rhumtas goes Eurovision! Muzikale medewerking wordt verleend door The Operators en diverse muzikanten.
Het feestconcert wordt gegeven in de kerk in Beltrum en begint om 20 uur (kerk open om 19.30 uur). Kaarten kosten 10 euro (t/m 12 jaar 5 euro) en zijn verkrijgbaar bij de koorleden of via een e-mail aan info@rhumtas.nl.