De burgemeester verdeelt geld: ouderenzorg krijgt de meeste miljoenen. Foto: R. te Vaanholt
De burgemeester verdeelt geld: ouderenzorg krijgt de meeste miljoenen. Foto: R. te Vaanholt

Burgemeester op bezoek bij obs Menno ter Braak

EIBERGEN - Burgemeester Joos van Oostrum bracht maandag 30 september een werkbezoek aan obs Menno ter Braak in Eibergen. Hij was uitgenodigd door Gijs, een leerling uit groep 6. Hij had namelijk een bericht gezien over een kinderburgemeester en wilde zelf wel een dergelijke functie bekleden in de gemeente Berkelland.

Daarom besloot Gijs een mail te sturen naar de burgemeester met de vraag of er al een kinderburgemeester is in de gemeente. Deze nodigde hem uit op het gemeentehuis en zo bracht Gijs een bezoek aan de burgemeester op het gemeentehuis. En daarom kwam de burgemeester deze donderdag op tegenbezoek op de school van Gijs.

Hier vertelde de burgemeester dat in de gemeente Berkelland nog geen kinderburgemeester is. Er is al wel een jongerenraad en er start binnenkort het project ‘groep 8 aan de macht’. Of er daarnaast nog een kinderburgemeester komt, kon hij nog niet met zekerheid zeggen.

De kinderen hadden nog vele vragen voor hem: over de ambtsketen, zijn werkzaamheden, zijn (vroegere) werk in de supermarkt. Hij vertelde openhartig over zijn gezin, zijn hobby en zijn auto. De kinderen vroegen hem ook om geld te verdelen, zoals dit op Prinsjesdag gebeurt: welke keuzes maak je dan? Geld voor oudere mensen? Veilige fietspaden? Sport op de basisschool?

Blijft hij nog lang burgemeester? In 2020 loopt zijn ambtstermijn af. Of hij in Berkelland burgemeester blijft, kon hij nog niet verklappen. De kinderen van ‘de Menno’ hopen het wel!