Samen met boer Bennie keken de kinderen naar de geboorte van het kalfje. Foto: Leslie Schuurman
Samen met boer Bennie keken de kinderen naar de geboorte van het kalfje. Foto: Leslie Schuurman Foto:

Kalfje geboren tijdens bezoek aan
educatieboerderij De Weiden

NOORDIJK - Onlangs heeft heeft groep 3/4 van De Tormijnschool een bezoek gebracht aan educatieboerderij 'De Weiden' in Beltrum. Educatieboerderij 'De Weiden' ontvangt zowel groepen voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Op deze manier leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt.

De kinderen kregen een rondleiding langs de kalfjes, die aan hun vingers mochten sabbelen, bij de alpaca's, papegaaien, parkieten, geiten en shetlandpony's. Bij Joke de knuffelkoe konden de kinderen de uiers van een echte koe voelen. In het weiland bij de koeien gingen de kinderen op zoek naar 'koeienvla', aldus een van de kinderen van groep 3. In deze koeienvlaaien bekeken de kinderen de insecten, de mestkevers die zich hierin verstopten. Ook werd het prentenboek 'Tim zoekt een koe' voorgelezen, waarin wordt uitgelegd hoe de melk van de koe, via de fabriek in de winkel terecht komt.
Tot slot was er nog een onverwachte maar heel mooie verrassing: er werd een kalfje geboren. Samen met boer Bennie hebben de kinderen deze bijzondere gebeurtenis bekeken.