Op weg naar Den Haag. Foto: Jordi Pieper
Op weg naar Den Haag. Foto: Jordi Pieper Foto:

Unieke G-voetbal line-up bij FC Eibergen

EIBERGEN - Rond de wedstrijd FC Eibergen-Victoria '28 op zondag 10 november organiseert FC Eibergen een unieke line-up met G-voetballers. FC Eibergen sluit zich hiermee aan bij het landelijke initiatief van de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport om G-voetbal extra in de schijnwerpers te zetten en op die manier kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking enthousiast te krijgen voor G-voetbal.

FC Eibergen is één van de 22 verenigingen in Nederland die van 19 oktober tot en met 10 november een lokale G-voetbal line-up organiseert in Nederland. Samen met de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport wil FC Eibergen in deze periode het G-voetbal in the spotlight zetten en zoveel mogelijk G-voetballers kennis laten maken met de lokale vereniging waar zij kunnen voetballen. Kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die mee willen doen aan de line-up en samen met de spelers van ons eerste elftal het veld op willen lopen kunnen zich aanmelden via g-voetbal@fceibergen.nl.

OranjeLeeuwinnen
Naast deze unieke ervaring ontvangen alle deelnemers aan de lokale line-up ook een kaartje voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Slovenië op dinsdag 12 november in de GelreDome in Arnhem. Rondom deze wedstrijd vragen de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport ook extra aandacht voor het G-voetbal. In navolging van de G-voetbal 'Oranjevriendjes' line-up, die vorig jaar werd georganiseerd bij de Oranje-mannen tegen Frankrijk, organiseren zij ook rondom deze wedstrijd wederom een line-up met G-voetballers.