Het aanbrengen van de levensgrote kaart waarin de processen in het ontstaan van het landschap zijn aangegeven. Foto: PR
Het aanbrengen van de levensgrote kaart waarin de processen in het ontstaan van het landschap zijn aangegeven. Foto: PR Foto:

Museum de Scheper op 2 november gesloten

EIBERGEN - In verband met de officiƫle opening van de vernieuwde afdeling geologie van Museum de Scheper door de wethouder is het museum op zaterdag 2 november gesloten.

Na de door wethouder Anjo Bosman verrichte officiƫle opening op zaterdag 2 november is de volledig heringerichte geologie-afdeling van het museum vanaf woensdag 6 november na een jaar van hard werken en plannen weer voor het publiek geopend. Kinderen kunnen in een spannende tijdmachine stappen en aan de muur bevindt zich een levensgrote geomorfologische kaart die alle vormen en de processen in het ontstaan daarvan in het landschap weergeeft. Alle vrijwilligers van het museum zijn trots op deze prestatie en zij hopen hiermee nog meer duidelijkheid te kunnen verschaffen hoe deze streek zich in de loop van tienduizenden jaren heeft gevormd. Op 13 november wordt er in het museum een lezing gegeven door de Utrechtse geograaf Nico Willemse over het Eibergse landschap en de oorsprong van de Berkel. Het museum is geopend op woensdag t/m zaterdag, tussen 13.00 en 17.00 uur.


www.museumdescheper.nl