Rembrandt bij de PCOB

Rembrandt bij de PCOB

EIBERGEN - Op woensdag 20 november is de Eibergse kunstenares Jenneke Brunnekreeft te gast bij de PCOB. Zij heeft als onderwerp Rembrandt van Rijn.

Hij was de belangrijkste kunstschilder van de Gouden Eeuw. Het is precies 350 jaar geleden dat deze beroemde schilder stierf. Om die reden wordt dit jaar door de media en op televisie veel aandacht besteed aan deze kunstenaar.
Een goede reden om hier op in te haken en iets te vertellen over het leven en werk van Rembrandt. Ook laat zij enkele belangrijke werkstukken zien en neemt de toeschouwer mee in de bijzondere schildertechnieken, die Rembrandt ruim 370 jaar geleden al beheerste.
Als jong meisje raakte zij al geïnspireerd door Rembrandt, omdat haar oma een koekblik had met afbeeldingen van zijn schilderijen. Het zou meer dan 30 jaar duren voor ze begreep hoe Rembrandt schilderde. Zij zal een aantal schilderijen laten zien die ze maakte door inspiratie van Rembrandts schilderijen.
Jenneke Brunnekreeft heeft de natuur als inspiratiebron. Ze groeide op met liefde en respect voor de natuur. Al op jonge leeftijd wilde ze schilderes worden. Als 18-jarig meisje vertrok ze naar Delft en combineerde een opleiding tot plateelschilderes bij De Porceleyne Fles met een studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Vijf jaar later opende ze Atelier Zwierige Penseel, waar ze elke dag als zelfstandig kunstenares werkt. Ze werkt met een joie de vivre, dat zowel vernieuwend is als tijdloos. Jenneke ontwikkelt een sterke reputatie in de kunstwereld; ze exposeerde onder andere in Amsterdam, Utrecht, Maastricht en New York.
Belangstellenden zijn van harte welkom, in de Huve, aanvang 14.30 uur. Entree 3 euro inclusief thee/koffie.