Zesde ATB-Run Haaksbergen dit jaar zonder waterpassage

HAAKSBERGEN - De beruchte ATB-passage zorgde in de voorgaande edities voor diverse spectaculaire momenten en beelden. De omstandigheden van de afgelopen 2 jaren en de aangekondigde werkzaamheden in het Lankheet heeft de organisatie doen besluiten om de waterpassage dit jaar links te laten liggen. Het fietsparcours zal hierdoor enigszins wijzigen ten opzichte van eerdere edities.

Op zondag 24 november vindt in Haaksbergen de zesde editie plaats van de jaarlijkse Mees van den Brink Run ATB Run. Cross-duatleten uit heel Nederland weten inmiddels de weg te vinden naar het uitdagende duursportevenement in Haaksbergen. De afgelopen 2 edities werd gewonnen door voormalig Europees Kampioen en winnaar van de Run Bike Run in Borne, Daan Schouten. Ook dit jaar heeft Daan Schouten zijn komst aangekondigd om zijn titel in Haaksbergen te verdedigen.
Het centrale punt van de wedstrijd is de atletiekbaan van AVH. Na de start moeten de atleten 2 ronden hardlopen rond de bergingsvijver in park Groot Scholtenhagen. De loop-fietswissel vindt plaats op de atletiek baan, waarna ongeveer 25 kilometer over het ATB parcours moet worden afgelegd. Het fietsparcours gaat over het bestaande ATB parcours en onverharde wegen in het Lankheet en over een speciaal aangelegd parcours rond de atletiekbaan van AVH. Na de fiets-loopwissel moeten de atleten nog 1 ronde rond de bergingsvijver lopen waarna er wordt gefinisht op de atletiekbaan. De snelste atleten zullen circa 1 uur en 30 minuten nodig hebben.
Deelname is mogelijke voor individuele atleten en teams. Ook is er een jeugdwedstrijd met aangepaste afstanden.
Starttijden en afstanden: 11:00 uur: Senioren 16 jaar en ouder : 5,4 km hardlopen - 25 km ATB - 2,7 km hardlopen; 11:15 uur: Junioren 12-t/m 16 jaar : 2,7 km hardlopen – 13km ATB – 1 km hardlopen.

Deelnemers kunnen zich tot 20 november voorinschrijven via www.inschrijven.nl. Er zijn maximaal 200 startplekken beschikbaar. Na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor de start voorzover er nog startplekken beschikbaar zijn.


www.rbrhaaksbergen.nl

runbikerun
haaksbergen@gmail.com