Zwolle vergroot voorsprong in Achterhoekse klootschietcompetitie

Zwolle vergroot voorsprong in
klootschietcompetitie Achterhoek

ZWOLLE – Na vier competitiewedstrijden staan de klootschieters van KV Zwolle nog steviger aan kop in de Achterhoekse klootschietcompetitie. Eibergen deed goede zaken in de hoogste klasse. Ze verloren dan wel nipt van Zwolle in een direct duel maar schoven wel door naar de derde plaats ten koste van 't Broek uit Ruurlo dat een mindere dag had. Dit alles speelde zich onder goede weersomstandigheden af op het parcours van KV Klein Dochteren in Lochem.

Het eeste team van 't Broek deed minder goede zaken. In een matige wedstrijd wisten de mannen wel te winnen van directe tegenstander Klein Dochteren 2 maar 56 schoten waren er een aantal te veel om aansluiting te houden met de top. 't Broek werd met een score van 56 schoten slechts vijfde in de dag uitslag. Respelhoek (Geesteren) deed het met 52 schoten en een vierde plaatst beter.

Met vijftig schoten eindigde Klein Dochteren op een derde plaats. Eibergen verraste wederom met een prima score van vijftig schoten en een tweede plaats. Koploper Zwolle was met 49 schoten wederom de winnaar van de dag. Onderlingen (Haarlo) werd ditmaal zevende met een score van 61 schoten. In de tweede klasse won koploper Respelhoek 2 wederom.

Onderlingen 2 verloor met 62 schoten van zowel Eibergen 2 als Heksenkring (Barchem) en zakte naar de vierde plaats in het tussenklassement. Heksenkring werd derde met 59 schoten en staat nu tweede in het klassement. Dijkhoek (Borculo) werd met zestig schoten vierde terwijl dit team de zesde plaats in het tussenklassement bezet.

Ook in de lagere klassen werd er weer volop gestreden en waren de verschillen soms groot. Met name in de derde klasse verraste koploper 't Broek 4 door met maar liefst tien schoten te winnen in deze klasse.

Extra opmerkelijk is de score van 56 schoten. Zelfs de overige teams van 't Broek moesten het hoofd buigen voor dit team. Over veertien dagen zal de strijd weer oplaaien want dan is de volgende competitieronde. Voor het eerst samen met de Needse verenigingen van de ENKF.