Kort

Winter-activiteit Kronenkamp

NEEDE - Natuurpark Kronenkamp in Neede houdt in Het Filter een knutsel-activiteit voor iedereen. Er wordt onder andere een vogeltaart gemaakt, om de vogels door de winter te helpen. De activiteit is op woensdag 18 december van 14:30 tot 17:00 uur. Kosten zijn voor volwassene 10 euro, kinderen 4 euro (inclusief consumptie). Er kunnen maximaal 20 personen meedoen. Aanmelden kan tot 8 december via: anshooft@hotmail.com of liesbethvegmond@gmail.com. Natuurpark Kronenkamp houdt elke derde woensdag van de maand een activiteit voor alle inwoners van Berkelland, waarbij ontmoeten en verbinden centraal staat.


'The Wife' bij CINEbieb

NEEDE - Op donderdagavond 5 december, vanaf 20.00 uur, is in de Bibliotheek Neede de film 'The Wife' te zien. Iedereen is van harte welkom voor dit heerlijke filmavondje! De toegangsprijs is zes euro en leden van de Bibliotheek krijgen een euro korting. Joan Archer is al veertig jaar getrouwd met succesvol schrijver Joseph Castleman, voor wie ze haar eigen ambities, dromen en carrière veertig jaar opzij heeft gezet heeft terwijl ze zijn losbandige escapades tolereerde. Het beeld dat de buitenwereld van hen heeft is echter gebaseerd op een leugen, en na al die jaren beginnen er barsten in de façade te ontstaan, juist wanneer Joseph op het punt staat de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst te nemen. Dit ijzersterke, spannende drama over menselijke relaties en het vinden van een eigen stem is gebaseerd op het gelijknamige boek van Meg Wolitzer. Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Het overzicht van alle films staat op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaartjes voor de films zijn te koop via de site. De toegangsprijs is zes euro; leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting. Na de film krijgt men een consumptie aangeboden en kan men onder het genot van dit drankje nog even gezellig napraten.


Bijeenkomst De Komeet

NEEDE - Spirituele vriendenkring De Komeet houdt een openbare avond op woensdag 27 november, van 20.00 uur tot 22.30 uur, in De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. Natasja Esmeijer geeft een lezing over 'hooggevoeligheid binnen het gezin'. Verschil in belevingswereld en verwachtingen tussen gezinsleden kan leiden tot spanning en onbegrip binnen een gezin. We zijn immers allemaal anders. Als er een of meerdere gezinsleden hooggevoelig is, kan het verschil nog groter zijn. De entree voor niet-leden is 6 euro, voor leden 2 euro. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Informatie: Alice Bloemendal, tel. 0545 273818, of op de website.


dekomeetneede.nl


Lynn op dreef

NEEDE - Lynn Bouwmeester en haar paard Coposta V Tojope Hoeve Z hebben bij de springwedstrijd in Westervoort goed gepresteerd. In de klasse L paarden wisten Lynn en Coposta in het eerste parcours een snelle barrage neer te zetten in een tijd van 34.66 seconden. Dat leverde een mooie tweede prijs op. Het tweede parcours leverde een snelle tijd op van 59.61 seconden en de eerste prijs. Lynn en Coposta komen uit voor PSV Diepenheim.