Het bestuur van Paaspop Klassiek (foto 2018). Vlnr: Alice Waalderbos, Emiel Engel, Cilia Stortelder, Tonnie Peters en Teun Wassink. Foto: Annekée Cuppers/archief Achterhoek Nieuws
Het bestuur van Paaspop Klassiek (foto 2018). Vlnr: Alice Waalderbos, Emiel Engel, Cilia Stortelder, Tonnie Peters en Teun Wassink. Foto: Annekée Cuppers/archief Achterhoek Nieuws Foto:

Messiah geeft bezoekers een warm welkom en totaalbeleving

ZIEUWENT - Op zaterdag 21 december klinkt voor de tweede maal de Messiah van G.F. Händel in de Sint Werenfriduskerk in Zieuwent. Het concert met een cast van internationale solisten, barokorkest La Sopresa, de koren Vocaal Ensemble Ex Arte en Concentus Cantzione begint om 19.30 uur. De muzikale leiding is in handen van Emile Engel. Stichting Paaspop Klassiek is verantwoordelijk voor de organisatie.

Cilia Stortelder, voorzitter van Paaspop Klassiek, vertelt: "In de regio Achterhoek is dit de meest bijzondere te beluisteren uitvoering van Händels meesterwerk. De St. Werenfriduskerk leent zich bij uitstek voor dit concert. Door de geweldige akoestiek in deze kerk wordt de muziek gedragen en tijdens het concert wordt het interieur van de kerk schitterend uitgelicht. Op strategische plekken in de kerk staan grote schermen opgesteld zodat ook bezoekers achterin de kerk zicht hebben op wat er op het podium gebeurt. De muzikanten komen heel dichtbij, details van de instrumenten worden uitgelicht. Beeld, licht en muziek komen samen en zorgen voor een onvergetelijke totaalbeleving." Dirigent Emile Engel vult aan: "Behalve de perfecte akoestiek in de Werenfridus, ook wel de kathedraal van de Achterhoek genoemd, hoor ik van bezoekers vaak terug dat ze de warme ontvangst in de kerk zo prettig vinden. Je gaat niet 'even naar een concert' maar je wordt persoonlijk welkom geheten, ontvangen met een kopje koffie, er liggen kussentjes op de kerkbanken. De vrijwilligers van Stichting Paaspop Klassiek doen er alles aan om de mensen een geweldige avond uit te bezorgen en dat geeft het hele evenement net even dat beetje extra."

De Messiah is een profetie van de komst en het leven van de Verlosser. Aanvankelijk werd het uitgevoerd ten behoeve van liefdadige doelen en werd aangekondigd als Grand Musical Entertainment. Alle informatie over de uitvoering en over de kaartverkoop is te vinden op de website. Er zijn al kaarten vanaf 17 euro. Daarnaast is er de mogelijkheid om vooraf een diner te gebruiken bij Herberg Het Witte Paard, direct gelegen naast de Werenfriduskerk.


www.paaspopklassiek.nl