'December in the House' in De Oude
Mattheüs in Eibergen

EIBERGEN - In de decembermaand is De Oude Mattheüs aan de Grotestraat 50 een plek vol activiteit, In het kader van 'December in the House'.

Vrijdag 13 december 18.30 uur een bijzonder programma rond de fakkeloptocht van Amnesty International met onder andere de jeugdorkesten van muziekvereniging Excelsior en de nieuwe Nederlanders rapper Kibrom Fissha en columnist Anwar Manlasadoon. Anwar heeft een eigen column in De Gelderlander en doet op geheel eigen wijze verslag van zijn inburgering in Nederland. Dat levert verrassende inzichten op!
Zaterdag 14 december van 10.00 tot 22.00 uur is er 'Write for Rights', een twaalfuurs-schrijfactie van de werkgroep Berkelland van Amnesty International. Opening door de 'Joy' met djembé en de verhalenverteller Stephan de Jong. Hij schrijft de eerste brief met de pen die de hele dag blijft schrijven. Vanaf 15.00 uur informatie van ideële instellingen zoals de voedselbank, Jarige Job, Weggeefwinkel, Kledingbank. Er is muziek van Spirit4You. Nieuwe naobers maken hapjes en tussen 16 en 19 uur kan aangeschoven worden voor Linda's soep.

Uitgebreide

aandacht voor

Write for

Rights


Dinsdag 17 december 11.30 tot 12.00 uur wordt sfeervol kerst-marktconcert verzorgd door de organist Gerrit Hietkamp uit Winterswijk. Eveneens op dinsdag 17 december kan men vanaf 19.00 uur kennismaken met Tai Chi onder leiding van Erik Maas.
Donderdag 19 december om 19.00 uur is er een meditatie met Hendrikje Markerink, inloop tussen 18.45 en 19.00 uur.
Zaterdag 21 december van 14.30 tot 17.00 uur is er een kerstmiddag speciaal voor ouderen met medewerking van het koor Akkoord uit Beltrum en Eveline Struijk-Boers, georganiseerd door de ouderencommissie.        
Zondag 22 december van 13.00 tot 17.00 uur wordt in en rondom de Oude Mattheüs een gezellige kerstmarkt gehouden. De organisatie bestaat uit een samenwerking tussen de EOV, lokale verenigingen en de Huve. Het programma sluit aan op de jaarlijkse wandeltocht van de Midwinterhoorngroep Eibergen.

Uitgelicht
Zondag 15 december vanaf 14.30 uur is live muziek met 'Halverwege' in de Oude Mattheüs in Eibergen. Halverwege is een (muziek)schrijverscollectief uit Utrecht; een dertien-koppig monster dat sinds september 2017 werkt aan haar repertoire.

Zondag live

muziek


Na succesvolle optredens in onder andere. Kytopia en op Oerol begon de groep te werken aan een eerste album. Het debuut, 'Aangekleed en Ingekleurd', werd in de herfst van 2018 opgenomen in de Second Moon Studio op Terschelling en in 2019 gepresenteerd in een uitverkochte EKKO, waarna een reeks leuke zomerfestivals volgden. De grote, bijna orkestrale bezetting, prachtige (vocale) harmonieën, de publieksparticipatie en het zichtbare speelplezier op het podium maken ieder optreden van Halverwege tot een feest.