'December in the House' in De Oude Mattheüs

'December in the House' in De Oude Mattheüs

EIBERGEN - In De Oude Mattheüs aan de Grotestraat 50 worden een maand lang events, activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Er is een doorlopende kunst-expositie van B-Art.

Zondag 22 december is er om 10.00 uur een ochtendgebed. Daarna is er van 13.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt in en rond 'the House'. De Eibergse Ondernemersvereniging, lokale verenigingen en de Huve doen er aan mee. Het programma sluit aan op de jaarlijkse wandeltocht van de Midwinterhoorngroep Eibergen.

Dinsdag 24 december 19.00 uur wordt het kinderkerstfeest gevierd. Het feest wordt georganiseerd door jongerengroep Gôh?!, het jeugdwerk en Henny Tuut. Na afloop is er ranja en chocomel, voor de grote mensen is er glühwein.
Dinsdag 24 december 22.30 uur is er een kerstzangdienst met als thema: 'Als de hemel de aarde raakt'. Medewerking wordt verleend door de brassband Accoord uit Haarlo en organist Ad Krijger. Voorganger is Henny Tuut. De deuren van de kerk gaan om 22.00 uur open. Bezoekers worden verwelkomd met lekkere warme chocolademelk en glühwein.
Woensdag 25 december 10.00 uur is het 'Kerstfeest in the House', met medewerking van de Cantorij onder leiding van Gerrit Hietkamp en voorganger is ds. Jan Struijk.
Zondag 29 december om 19.30 uur is het 'Lazy Sunday in the House'. Live muziek met medewerking van 'The East': Maartje Waanders (zang) en Tom Scharven (gitaar). Maartje wordt regelmatig gevraagd als solist bij diverse orkesten en koren en zong de backing vocals van Johnny Logan. Onlangs was de release van haar debuutalbum 'Take this ride' in theater De Storm. Haar muziek is het best te omschrijven als popmuziek met folk- en countryinvloeden.
Dinsdag 31 december om 19.00 uur is er een oudejaarsviering, samen het oude jaar afsluiten om het nieuwe jaar met goede verwachtingen en voornemens te kunnen beginnen.