Foto: Wim Geertman (nr. 23) in vroegere jaren tijdens zijn race in Assen. Foto: PR
Foto: Wim Geertman (nr. 23) in vroegere jaren tijdens zijn race in Assen. Foto: PR Foto:

Wim Geertman zeventig jaar lid van KNMV

NEEDE - Zoals bij de meeste motorliefhebbers, begon het bij Wim Geertman (1934) ook met een brommer toen hij zestien was, een kaptein mobylette. Nauwelijks 18 jaar echter, ruilde hij hem in voor een motor. Het motorzadel werd zijn tweede sofa en hij zou er pas in 2006 afstand van doen. Op 11 december werd hij gehuldigd door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) voor 70 jaar lidmaatschap. Hij was de nestor onder de gehuldigden en kreeg als dank een VIP-arrangement voor de komende TT in Assen aangeboden.

Door Rob Weeber

De interesse voor de motorsport kwam door het blad Motor Magazine bij overbuurman Polsvoort in Lochem. Wim was toen 15 jaar en 'verslond' de inhoud. Dat noopte de overbuurman te zeggen dat hij maar lid moest worden van de KNMV, dan kreeg hij het blad vanzelf thuis. Hij werd lid in 1949 en bewaarde sindsdien alle lidmaatschapskaarten. In de beginjaren deed hij mee aan de trialkampioenschappen, wedstrijden met hindernissen. Daarna verlegde hij de focus naar de wegraces en reed jarenlang zogenaamde FIM rally's (Fédération Internationale de Motocyclisme) in het buitenland.

De eerste was in 1968, in Perugia, Italië. Samen met andere Nederlandse deelnemers werd er op de motor heengereden. De FIM rally's werden door de betreffende nationale bonden jaarlijks door heel Europa georganiseerd, vaak in de hoofdsteden. Hij is overal geweest, behalve in Rusland. In totaal deed hij aan 30 races mee. Soms ging het gezin ook mee.
Dochter Brigitte herinnert zich nog de reis naar Roemenië. Omdat hij zoveel wegraces reed, mocht Wim als bonus ook een keer met een autorace meedoen in Roemenië. Met auto en vouwwagen werd de reis ondernomen. Ook herinnert zij zich de reis in 1980 naar Ettelbruck, Luxemburg, toen zij als jong meisje achterop de motor mee mocht. Het gezin woonde inmiddels al tien jaar in Neede.
De motor heeft altijd centraal gestaan naast het dagelijks werk als buschauffeur. Voor iedere reis werd hij helemaal opgepoetst, tot en met de laatste spaak. Vanaf 1998 reed hij ook samen met zijn partner. Weliswaar geen races, maar wel veel kilometers en mooie tochten.

Motor

poetsen tot

tot de laatste

spaak


In 2006 reed Wim zijn laatste FIM rally, in Berlijn. In dat jaar ook werden de motoren van de hand gedaan en eindigde de actieve carrière. Hij bleef echter een vaste bezoeker van Assen en volgt nog altijd de motorsport op de voet, onder meer door het magazine. Voor een motorwedstrijd op TV moet alles wijken en blijft hij thuis. De uitnodiging voor Assen in 2020 betreft onder meer een bezoek aan het VIP-centre van de KNMV in de Geert Timmer bocht, oud winnaar van de TT.