Pepernoten in de stoof bij Eetcafé Rekken

Pepernoten in de stoof bij
Eetcafé Rekken

'Bij Eetcafé Rekken weet je niet altijd wat je eet'

REKKEN - Sinterklaas moest zijn verjaardag nog vieren, maar bij Eetcafé Rekken stonden op dinsdag 3 december al op kerstmannetjes gelijkende figuurtjes op tafel. Die kunstige creaties, gemaakt door Jaqueline Knappstein, die de gasten na afloop mee naar huis mochten menen. waren niet de enige verrassing. Van het hoofdgerecht Surprise Stoof zou pas na het diner bekend worden gemaakt wat er allemaal in zat.

De grote verrassing, die niemand kon raden bestond eruit dat de dekselse koks Marco & Wolf het stoofvlees niet gebonden hadden met bloem of maïzena, maar met pepernoten. Lekker smullen dus. want het was weer volle bak met zo'n vijftig aan Rekken gebonden opscheppers. De avond was gestart met een gebonden pompoensoep met gerookte stukjes kip en aardperen: een lekkere, maar ook machtige soep.

'Genog
is meer
dan völ


Het vuurwerk Surprise Stoof werd opgediend in grote schalen, samen met aardappelen. Naast de wortel, riblappen, ui, knolselderij maakten pastinaak en een kilo pepernoten het om te smullen. Een minpuntje vond schrijver dezes alleen dat een losse portie groente ontbrak. Het nagerecht yoghurt-pudding van het duo Weijers had meer in zijn mars dan de simpele menu-aankondiging. Onder het toefje slagroom konden de gasten ook passievrucht en granaatappel ontdekken. Een gast klaagde grappig dat het toetje te klein was, maar hier past in plat Rekkens de uitdrukking: 'Genog is meer dan völ.
Aan het eind van het diner zette Ellen Nobbe de coördinator van Eetcafé Rekken nog even in het zonnetje met een mooi sint-gedicht en een presentje. Want hoewel Eetcafé Rekken in alles wil uitstralen dat de ploeg samen de klus klaart, is Marianne Blaauboer al vanaf de start, nu negentien diners geleden, een verbindende factor. "Dit had niet gehoeven", zei Marianne bescheiden, voor ze weer onder applaus achter de kassa dook. De kookgroep liet nog weten door een onbekende (hulp)Sint verblijd te zijn met een tas vol sinterklaascadeautjes, die dankbaar werden aanvaard.

Wachtlijst
Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 7 januari 2020 om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. De bijeenkomst zit al vol, maar belangstellenden kunnen op de wachtlijst. Zij komen dan aan de beurt als iemand afvalt, of de daaropvolgende maand.

Aanmelden vóór zaterdag 4 januari. Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545-431656 of via mail: aliesieben@hotmail.com.