(achter) Prins Jos en Adjudant Twan (midden) Jongerenprins Bas en Jongerenprinses Anne en (voor) Kinderprins Mick en Kinderprinses Camiela. Foto: Rob Weeber
(achter) Prins Jos en Adjudant Twan (midden) Jongerenprins Bas en Jongerenprinses Anne en (voor) Kinderprins Mick en Kinderprinses Camiela. Foto: Rob Weeber

Needs carnaval presenteert
Kinderhoogheden

NEEDE - Het hooghedengezelschap van NCG 'de Vlearmuze' is compleet. Zondag 5 januari werd het laatste stel gepresenteerd, de Kinderhoogheden. Na de eerdere bekendmaking van Prins Jos, Adjudant Twan, Jongerenprins Bas en Jongerenprinses Anne, kwamen zondag in de Vlearmusnus van het carnavalsgenootschap de Kinderhoogheden op.

Door Rob Weeber

Daarmee werd een traditie doorbroken. Voorheen werden de namen bij de kleine carnavalsoptocht bekend gemaakt, maar vanaf dit jaar is het tijdstip naar voren gehaald.

In een afgeladen Vlearmusnus werden de Kinderhoogheden een voor een door voorzitter Ria Ruiterkamp op het podium geroepen. Begeleid door zijn favoriete muziek van Armin van Buuren, kwam als eerste Kinderprins Mick (ten Elzen) op. Daarna was het de beurt aan de door hem uitgekozen dame, Camiela (Eldeib). Beide hoogheden zitten in groep 8 van de Dr. Ariƫns Daltonschool, en allebei voetballen ze bij Lochuizen en beide houden van muziek.

Toen Mick gebeld werd door de Kindercarnavalscommissie, onder meer bestaande uit Angelique Troeman en Carolien Beunk, hoefde hij niet lang na te denken. De keuze voor zijn prinses was al meteen gemaakt.

Camiela bekende niet verrast te zijn, toen zij werd gebeld. Ze wist ook direct dat Mick haar gevraagd had. Ze zijn op school onafscheidelijk en iemand anders dan Mick als prins was voor haar ondenkbaar. Hun motto is: Wi'j trapt em af! Uiteraard horen daar de nodige proclamaties bij. Een ervan is het verzamelen van bierdoppen voor onderzoek naar diabetes.

Nieuw is ook de onderscheiding voor de Kinderhoogheden. Deze is voor het eerst geheel uit kunststof vervaardigd en bevat de afbeeldingen uit het dagelijks leven van de twee. De vishengel hoort bij Mick, de piramide bij Camiela, de muzieknoten en het motto is van beide. De opkomst in het Vlearmusnus was een groot succes, maar het thuis laten ophalen door de carnavalswagen was zeker net zo spannend.

De opkomst van kinderprinses Camiela
De opkomst van kinderprins Mick. Foto: Rob Weeber
De onderscheiding van de kinderhoogheden. Foto: Rob Weeber