Kort

Lessen weerbaarheid op IKC Op d'n Esch

EIBERGEN - IKC Op d'n Esch mag zichzelf een 'Rots en Waterschool' noemen. De school gaat weerbaarheidstraining, een training voor kinderen om te leren omgaan met ervaringen door te bewegen, implanteren in haar lesstof. Een wetenschappelijk bewezen methodiek die is opgezet door Freerk Ykema. Bij de kleuters wordt de training 'Kiezel en druppel' genoemd. Afgelopen jaar zijn de werknemers van het IKC hierin geschoold en gediplomeerd en mogen daarom de lessen nu geven op school. Zo leren kinderen niet alleen algemene vakken, maar leren ze ook omgaan met hun emotionele kant.


Eiberrun 2020

EIBERGEN - Op 24 mei zal de Eiberrun voor de 22ste keer plaats vinden als wedstrijd en recreatieve dorpsloop. De volwassenen kunnen zich individueel inschrijven voor de zes en twaalf kilometer. De jeugd kan zich inschrijven voor de 0,6 en 1,2 kilometer. Voor de oudere jeugd zal een afstand van ongeveer 2,5 km worden gelopen. De bedrijvenrun wordt ook dit jaar weer gelopen over afstanden van zes en twaalf kilometer. De organisatie streeft er dit jaar naar om het aantal teams uit te breiden van 18 (2019) naar 25 tot 30 teams.

Ook kunnen de G-atleten weer meelopen. De loop voor de G-atleten zal nog nader uitgewerkt worden door de organisatie. Voorafgaand aan de Eiberrun zal er weer een Kidsclinic georganiseerd worden. De inschrijving zal vanaf uiterlijk 1 maart worden opengesteld en men kan op de website nadere informatie vinden. Bert Vogel zal ook dit jaar weer de Eiberrun clinic houden, met als einddoel het lopen van de Eiberrun. De clinic duurt tien weken. Nadere informatie kan men vinden op zijn website.


www.eiberrun.nl

bertvogel4running.nl


Izaline Calister op jazzpodium Home

EIBERGEN - Zangeres, componist en tekstschrijver Izaline Calister betreedt dinsdag 18 februari het podium van Irish Pub Home in Eibergen. De van oorsprong Curaçaose heeft de afgelopen 16 jaar een carrière als singer-songwriter opgebouwd en sleepte daarmee ook al een Edison in de wacht. De muziek van Calister is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland en vocale jazz. Met teksten in het Papiaments. Ze heeft daardoor een eigen stijl gecreëerd. De zangeres trekt de hele wereld over en speelde op podia en festivals in heel Europa, Indonesië, Noord- en Zuid-Amerika. Uiteraard ook op het North Sea Jazz Festival en binnenkort dus in Eibergen. Haar optreden in Home begint omstreeks 20.45 uur. De volgende optredens zijn op 17 maart komt Sven Hammond optreden en op 22 april komt Julia Philippens Het adres is Kerkstraat 2 en de entree bedraagt 10 euro.


Steek voor Steek ongekend succes

EIBERGEN - Museum de Scheper kan trots zijn op de naaldkunst expositie: het is een buitengewoon succesvolle expositie. Tientallen geïnteresseerde bezoekers mochten het museum reeds verwelkomen en het eind is nog niet in zicht. De pronkrol geniet van oudsher een grote bekendheid in de Achterhoek, ook al wordt het maken ervan niet meer op school geleerd. De expositie loopt nog tot en met 15 februari.