Berkellandse jeugd kon schaatsen. Foto: PR
Berkellandse jeugd kon schaatsen. Foto: PR

Jeugd Neede, Noordijk en Rietmolen krijgt schaatsdiploma

BERKELLAND - Voor het derde jaar op rij zijn de leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 uit Neede, Noordijk en Rietmolen klaargestoomd voor het schaatsen op natuurijs. Met behulp van vijf sponsoren en trainers van de Eibergse IJsvereniging en de IJsbaan Twente en de organisatie van de Sport Federatie Berkelland is het weer gelukt om voor zo'n 70 kinderen drie schaatslessen te verzorgen op de IJsbaan Twente.

Met een bus en een paar auto's werden op drie woensdagmiddagen de kinderen vervoerd naar Enschede. Daar kregen ze op woensdag 12 februari uiteindelijk allemaal hun schaatsdiploma. Met twee trainers per groep, één van de Eibergse IJsvereniging en één van de IJsbaan Twente, kregen de kinderen voldoende aandacht om in drie lessen te leren remmen, vallen, slalommen en bochtjes te maken op noren.

De meeste kinderen leenden de schaatsen bij de ijsbaan; eigen schaatsen heeft bijna niemand meer vanwege het gebrek aan natuurijs. De sponsoren Humankind Kinderopvang, Temmink Retail, Niessink en Partners Accountants en Adviseurs, Rob Spikker BV en Steff Rohof Skiservice zorgden voor tevreden reacties bij de kinderen en hun ouders, dus wat alle betrokkenen betreft: volgend jaar weer.


www.sportfederatie
berkelland.nl
0545-476727
john@sportfederatieberkelland.nl