Installatie van zonnepanelen bij Smash Neede. Foto: Rob Weeber
Installatie van zonnepanelen bij Smash Neede. Foto: Rob Weeber

Smash Neede volop in (duurzame) ontwikkeling

Tweede Padelbaan dit jaar gerealiseerd

NEEDE - Het is geen gemakkelijke opgave tegenwoordig om als tennisvereniging je hoofd goed boven water te houden. Veel clubs zien zich al jaren met een dalend ledenaantal geconfronteerd. Dat noopte Smashneede Tennis & Padel, toen nog TV-Neede, al in 2014 tot het bedenken van een nieuwe, langetermijnvisie op het sportaanbod binnen de vereniging. De keuze toen werd gemaakt voor Padel en rolstoeltennis. Inmiddels zijn beide sporten succesvol geïntroduceerd. De volgende fase betrof het verduurzamen van het sportpark.

ALV voor tweede Padelbaan en rolstoeltennisbaan
De introductie van Padel in Neede was pionierswerk, maar heeft inmiddels aansluiting gevonden bij de snelle groei die deze racketsport in Nederland doormaakt. De verwachting is dat er over drie jaar zo'n 100.000 actieve spelers in Nederland zijn, waarvan 85% op tennisparken speelt. Niet voor niets besloot recent de KNLTB tot een fusie met de Nederlandse Padelbond. De groei en ontwikkeling van Padel binnen Smash Neede heeft geleid tot de goedkeuring van de leden voor een tweede Padelbaan welke dit jaar nog wordt gerealiseerd.

Daarmee heeft de sport laten zien dat het een verbinder en versterker voor de tennisactiviteiten binnen de vereniging is. Padel is bovendien een volwaardige tweede sport met een eigen identiteit en dynamiek. De banen worden ook verhuurd aan niet-leden.

'Padel is
volwaardige
tweede sport
met eigen
identiteit en
dynamiek'


Naast het besluit voor de Padelbaan, komt er ook een baan die mede geschikt is voor rolstoeltennis. Smash Neede heeft in de statuten laten opnemen dat zij het aanbod van rolstoeltennis als een maatschappelijke verantwoordelijkheid ziet.

Dit jaar nog wordt daarom een bestaande tennisbaan vervangen door een baan met een ondergrond die mede voor rolstoeltennis geschikt is. Rolstoeltennis heeft een regionale functie en trekt leden uit de omgeving.

Zonnepanelen
Al eerder werd de verlichting vervangen door LED verlichting. Grote voordeel daarvan was dat de vereniging niet meer in de categorie gootverbruiker viel. In aanvulling op de LED verlichting werden deze week 26 zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van 335 Wattpiek per paneel. Daarmee is een nieuwe, belangrijke stap gezet in de verduurzaming van de vereniging.