Cross en party in Holterhoek

Cross en party in Holterhoek

HOLTERHOEK - Jong Gelre Eibergen houdt op 28 en 29 maart de achtste editie van het 'Cross en party weekend Holterhoek'. Het festijn is weer terug op de locatie aan de Kranenweg in het buurtschap Holterhoek (Eibergen) nadat vorig jaar eenmalig moest worden uitgeweken naar een nieuw terrein schuin tegenover het oude en vertrouwde plekje. Het gehele weekend staat in het teken van cross, spektakel, gezelligheid en muziek. Kortom een weekend vol vermaak voor jong en oud.

Dit jaar is de cross anders ingedeeld dan voorgaande jaren. Op zaterdag begint het met de openingswedstrijd van de Streekwedstrijden, een competitie van vijf Achterhoekse crossclubs. Rond 11 uur wordt er plaats gemaakt voor de opstapklasse, de klasse om kennis te maken met de motorcross. Aansluitend op de streekwedstrijden wordt de verlichting ontstoken en kunnen 's avonds de MX50 brommercross en de 1tegen1 Knock-Out verreden worden.
Dit jaar is ook het partyschema wat aangepast. Niet één maar twee bands zorgen dit weekend voor de muzikale ondersteuning. Op zaterdagavond 28 maart staan de 'Boetners' op de bühne. Deze Achterhoekse boerenrockband timmert de laatste jaren goed aan de weg. Naast eigen werk is hun repertoire rijkelijk aangevuld met werk van onder anderen Normaal en Jovink & de Voederbietels. Dus dat wordt knappen met de pens vol power & 'n goeie zin! Vorig jaar op Hemelvaartsdag stonden ze voor 20.000 man publiek tijdens het voorprogramma van Normaal. Dit doen ze nu dus 'dunnetjes' over. Weas d'r bi-j want 't geet hier spoken!
Op de zondag luiden de 50cc minimotoren de wedstrijden van de Twentecup in, waarna het dagvullende programma van de Twentecup verreden wordt. Tijdens dit programma is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Er zijn verscheidene activiteiten voor jong en oud zoals kinderquads en springkussens. Ook kunnen de kleinsten geschminkt worden.
Afsluitend op de zondagmiddag wordt de klok op rock gezet met een optreden van: "Old Ni-js", geschikt voor jong en oud. De (oud)-leden van Normaal en Boh Foi Toch spelen hun zelfgeschreven klassiekers die bij wel vier generaties bekend zijn.


www.cpwh.nl