Verslag van Eetcafé Rekken

REKKEN - Tijdens het diner op 3 maart was het eten in Den Hof een smulpartij. Een ding viel de gasten op: er was geen normale haard, maar een digitale haard. Marianne Blaauboer trok dit keer de aandacht met een fraaie 250 cm lange stamper, gemaakt door Martin Leusink. Het was in haar toelichting een mooi bruggetje naar de twee stampotten die op het menu stonden.

Op zaterdag 29 februari stond Eetcafé Rekken ook op de informatiemarkt bij Kerkemeijer met een paddenstoelensoep en een pompoen-aardpeersoep. Bij die laatste soep kwam na het uitserveren vaak de opmerking: "Lekker, maar wat is dit eigenlijk voor soep?" En wanneer het woord pompoen viel, was de reactie: "Dat lust ik helemaal niet." Toch smaakte de soep wel. De organisatie is blij dat ze zich aan ongeveer driehonderd mensen konden presenteren.
Het hoofdgerecht van het Eetcafé bestond uit twee stamppotten, een boerenkool-stampot met schijfjes worst, en een prei-stamppot met zalm. Als bijlagen mosterd en piccalilly. Als toetje een waardige afsluiting met Griekse yoghurt en mango-puree. Omdat bijeenkomsten tot 1 juni allemaal verboden zijn, gaat het Eetcafé op 7 april niet door en ook de Vrijheidsmaaltijd op dinsdag 5 mei is afgelast. Eetcafé Rekken laat de datum van het eerstvolgende Eetcafé zodra die datum bekend is.