Een cheque voor de Zonnebloem. Foto: PR
Een cheque voor de Zonnebloem. Foto: PR

Zonnebloem blij verrast door donatie

REKKEN - Zaterdag 21 maart was de uitslag van de actie Help Nederland Vooruit, de goede doelen actie van de ING. Dat de afdeling Rekken van de Zonnebloem genomineerd was, was al bekend, maar nog niet bekend was de hoogte van het bedrag. Rekken deed mee in de regio Twente en streed daar met nog vier andere organisaties om de hoogste vijf plaatsen. In de periode tussen 22 januari en 12 februari kon iedereen stemmen op een organisatie naar keuze.

Het was erg spannend voor de afdeling Rekken op welke plaats ze zouden eindigen.
Op zaterdagochtend kwam een koerier met een grote enveloppe, die in aanwezigheid van de vier bestuursleden werd geopend. Tot hun grote verrassing bleken ze op de tweede plaats geƫindigd te zijn; goed voor een bedrag van maar liefst 3.000 euro.
Het bedrag is zeer welkom, aangezien volgend jaar het veertig-jarig jubileum wordt gevierd. En natuurlijk zullen de Rekkense gasten extra in het zonnetje worden gezet.
"Iedereen die op de Zonnebloem gestemd heeft: hartelijk dank. En ING: bedankt voor jullie genereuze gebaar!", zegt het bestuur van de Zonnebloem Rekken.