Coördinatoren vrijwilligers Maria Wijgerink (l) en Johanna Lansink. Foto: Rob Weeber
Coördinatoren vrijwilligers Maria Wijgerink (l) en Johanna Lansink. Foto: Rob Weeber

Herstart van Natuurpark Kronenkamp

NEEDE - Een officiële opening is het niet, maar wel een herstart van de activiteiten op het veelzijdige Natuurpark Kronenkamp in Neede. Vanaf maandag 15 juni kunnen bezoekers en gebruikers weer terecht in het bezoekerscentrum. Bovendien gaan binnenkort de bouwhekken definitief van slot en worden de wandelpaden openbaar terrein.

Nieuw in het bezoekerscentrum is de geschiedenis van Neede, de zogenaamde Canon van Neede. Deze is op 24 panelen uitgebeeld en voorzien van een QR-code voor meer achtergrondinformatie. Verdere informatie en educatie is er in de vorm van de permanente vleermuisexpositie.
Het bezoekerscentrum is bij uitstek geschikt voor groepsactiviteiten als informatieavonden en workshops. Voorwaarde is wel dat de activiteiten bij het karakter van het natuurpark aansluiten. Wie meer over de voormalige waterzuivering, over vleermuizen en over natuur wil weten, kan een excursie over het terrein aanvragen. IVN-gidsen en andere vrijwilligers leiden de bezoekers rond.

Het bezoekerscentrum is geopend op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Het Natuurpark Kronenkamp werkt met een corona-veiligheidsprotocol en voldoet daarmee aan de overheidsregels.
Het protocol is op de website te vinden en bezoekers worden vriendelijk verzocht zich hieraan te committeren.

In het bezoekerscentrum is tevens gelegenheid voor een kopje koffie, thee of frisdrank. Het Natuurpark Kronenkamp is te vinden aan de Kronenkamp 14, Neede. Meer informatie over het Natuurpark Kronenkamp is te vinden op de Facebookpagina of de website.


www.natuurparkkronen
kamp.nl