Club4o in de bakkerij met de pakketten. Foto: Rob Stevens
Club4o in de bakkerij met de pakketten. Foto: Rob Stevens

Brood- & banketpakket van Club4o voor 'vergeten groep'

NEEDE - Het is prettig om aandacht te krijgen als je daar zelf wat minder makkelijk om vraagt. Vooral als het om een groep gaat die voor de plaatselijke en landelijke media blijkbaar minder interessant is in deze corona-tijd. Voor Club4o reden om speciaal voor verstandelijk en/of lichamelijk beperkten in Berkelland en Haaksbergen wat te doen.

Door Rob Stevens

Lucia Sangster woont in Neede en is lid van Club4o. Zij vertelt dat Club4o zich wil inzetten voor doelgroepen die wat vergeten worden in onze samenleving. Daarvoor werd contact gezocht met het Voormekaar Team van de gemeente Berkelland. Lucia Sangster: "Zo kwamen we op mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Een groep die toch wat minder makkelijk wordt ‘gezien’ in onze samenleving. Helemaal in corona-tijd. In Berkelland en Haaksbergen zijn voor deze doelgroep woonvoorzieningen van Estinea, De Lichtenvoorde en Livio. We vroegen ons af waar we hun bewoners blij mee kunnen maken. In overleg met het Voormekaar Team kwamen we uit op ‘wat lekkers’! Dan is de link met Bakkerij Stroet in Neede al snel gelegd. Dat bleek een goede keus. De familie Stroet liet zich namelijk niet onbetuigd. Voor dit doel stelden zij, tegen een zeer schappelijk prijs, brood&banket-pakketten voor ons samen.”

Zoon Twan Stroet en medewerkers van de bakkerij hebben de pakketten gemaakt. Hij heeft er die nacht zelf voor in de bakkerij gestaan. Om twee uur ´s nachts begon zijn dienst. Het resultaat is er naar. Die ochtend staan 63 luxe pakketten klaar om afgeleverd te worden. De grote zakken van cellofaan met kleurige strik bevatten diverse luxe broodsoorten: notenwegge, cake met stoofperen, kruidkoek, suikerbrood en plakken krentenbrood. Bij de bakkerij laden leden van Club4o zaterdagochtend de pakketten in hun auto’s om deze te bezorgen.

De eerste locatie die wordt aangedaan is de woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten van Estinea aan de Meijersweg in Neede. De coronamaatregelen zijn merkbaar. Afgezien van de medewerkers mag niemand de woonlocatie betreden. Het pakket wordt daarom aan de deur afgeleverd. Net voor lunchtijd. In totaal worden die ochtend zo 63 pakketten bezorgd op twaalf verschillende locaties in Neede, Eibergen, Borculo, Ruurlo en Haaksbergen. Voor 252 cliënten én medewerkers.

Club4o staat voor Ontmoeten, Ontwikkelen, Ondernemen & Organiseren (4 O’s) in de breedste zin van het woord. Tot 1 januari 2019 opereerden ze onder de naam Juniorkamer de Berkellanden. Het is een hechte club ondernemende mensen in de regio Berkelland, in de leeftijd tot 45 jaar, die jaarlijks diverse activiteiten organiseert. Activiteiten die ofwel een maatschappelijke betekenis hebben of gericht zijn op de persoonlijke ontplooiing van leden van Club4o. De afgelopen jaren hebben zij zich onder meer ingezet voor FunCare4Kids dag in Ruurlo, een dagje uit met bewoners van Het Eenhuis in Haaksbergen en de financiering en organisatie van de jongerendag voor de Stichting Speelweek Neede.


www.club4o.nl