Het bestuur van Stichting Vrienden van Reurle  met het megadoek met daarop de tekst 'We missen jullie'. Foto: PR
Het bestuur van Stichting Vrienden van Reurle met het megadoek met daarop de tekst 'We missen jullie'. Foto: PR

Reurpop lanceert Reurpubquiz

RUURLO – Het is inmiddels bijna twee maanden geleden dat de organisatoren van het Ruurlose muziek- spektakel en theaterfestival Reurpop aankondigde het de dertiende editie van het festival werd verschoven naar 2021. Aankomend weekend had de dertiende editie van Reurpop plaats moeten vinden. Corona gooide echter roet in het eten. Maar om het originele Reurpop weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni niet zomaar aan iedereen voorbij te laten gaan heeft de organisatie besloten alsnog met een avondvullend live programma te komen. En wel digitaal op zaterdagavond 13 juni van 20.30 tot 23.30 uur.

Door Jan Hendriksen

Wie dus zin heeft in een avond vol vermaak, kan zaterdag vanaf 20.30 uur digitaal genieten van een avond vol muziek, theater, een grote pubquiz en gekkigheid. Naast een hoop gezelligheid maakt iedereen ook kans op prijzen. Zoals toegangskaarten voor een online optreden van Suzan en Freek, het boek 12,5 jaar Reurpop en nog veel meer. Tussen 20.30 uur en 23.30 uur zal er afgewisseld worden tussen de Pim Pam Pubquiz en Jeremy Buttner (onder andere bekend van Q-music De Foute Party en Dumpert) als zanger. De pubquiz omvat zestig vragen en gaat voor een groot deel over Reurpop. Daarnaast worden er ook algemene vragen verwerkt in de Reurpubquiz. Tussen de quizrondes door zal Jeremy Buttner live vanuit een studio in Lichtenvoorde een aantal sets zingen. Van ongeveer 22.00 tot 23.00 draait DJ P-Red een afterparty om de boel flink wakker te schudden.

Om aan de Reurpubquiz deel te nemen is pen en papier en een laptop of smartphone met een goedwerkende internetverbinding nodig. Iemand kan alleen meedoen maar ook met vrienden, buren of familie, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Tijdens de Reurpubquiz verzorgen de Reurpop-organisatoren voor een live-stream. Opgeven voor deelname kan via www.reurpop.nl. Dit is niet verplicht, maar de organisatoren vinden het wel prettig om een indicatie te hebben van het aantal deelnemers. Er hebben zich al meer dan 350 personen aangemeld.

‘We missen jullie’
Als ‘eerbetoon’ aan alle al jarenlange trouwe Reurpop-bezoekers hebben de organisatoren van Reurpop, Stichting Vrienden van Reurle’, begin deze week een banner van tien bij drie meter geplaatst aan de Rondweg Zuid met daarop de tekst ’We missen jullie'. En om de pijn enigszins te verlichten voor het niet doorgaan van Reurpop dit jaar worden er nu dagelijks beelden van vorig jaar vertoond van de opbouw van het Reurpopterrein aan de Wiersseweg. Ruurloër Willem Klein Egelink legde vorig jaar namelijk de opbouw van de eerste tot de laatste minuut vast op film. “Want we missen Reurpop natuurlijk wel met z'n allen”, zo verklaart Luuk Rouwhorst namens alle honderden vrijwilligers, commissieleden en bestuursleden van Stichting Vrienden van Reurle. “We hebben elkaar de laatste drie maanden niet meer getroffen. Alleen al de voorpret die we met z'n allen beleefden, moesten we missen. Vergaderen gebeurde digitaal op afstand. Vooral de commissies die alle optredens van de bijna zestig artiesten en de contacten met de tientallen toeleveringsbedrijven onderhouden moesten flink aan de bak”, aldus Rouwhorst.

Doorgeplaatst
Op één artiest na konden alle contracten doorgeplaatst worden naar volgend jaar. Ook met de toeleveringsbedrijven werden hernieuwde afspraken gemaakt voor volgend jaar als het festival op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juni plaatsvindt. Tot slot laat Luuk Rouwhorst weten dat het de ‘Reurpoppers’, op een enkele uitzondering na, geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om geld terug te vorderen voor kaarten die men in de voorverkoop had gekocht.