Zonnebloemloterij Eibergen weer van start

Zonnebloemloterij Eibergen weer van start

EIBERGEN - Deze week gaat de jaarlijkse Zonnebloemloterij weer van start. Er zijn mooie prijzen te winnen, met als hoofdprijs een geldbedrag van 15.000 euro.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Eibergen komen tussen 17 en 29 augustus met de loten langs deur. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.

Prijzenpakket
Dit jaar maken deelnemers aan de Zonnebloemloterij niet alleen kans op de bekende 15.000 euro of andere geldprijzen, maar zijn er ruim 5.000 prijzen beschikbaar, waaronder een weekendje weg, een iPad of elektrische fiets. Het volledige prijzenpakket is terug te vinden op zonnebloem.nl/loterij/prijzenpakket. De trekking van de loterij vindt plaats op 12 oktober.
De loten worden verkocht door vrijwilligers van de Zonnebloem. In verband met de corona kunnen niet alle vrijwilligers op pad gaan. Extra mogelijkheid voor betaling kan nu ook via een QR code of met een retourenveloppe, zodat er contactloos betaald kan worden. Er bestaat ook een mogelijkheid om digitaal loten te kopen, ga hiervoor naar www.zonnebloem.nl/loterij/afdelingeibergen of maak geld over naar rekeningnummer NL23RABO 0316 4023 89 t.n.v. Zonnebloem Afdeling Eibergen o.v.v. zonnebloemloten en de loten worden thuis bezorgd. De loten kosten twee euro per stuk. Telefonisch bestellen kan bij de penningmeester Cor van der Kolk tel. 0545-473745.

Activiteiten in Eibergen
Een groot deel van de opbrengst van de loterij gaat naar de activiteiten in en rond Eibergen. Hoewel in deze coronatijd de reguliere activiteiten niet door konden gaan, werden de Zonnebloemgasten regelmatig verrast onder andere met een paasontbijtje, een high tea en voor jarigen een bloemetje. Ook is er een telefoonlijn opgezet, waardoor het contact met de gasten ook in deze periode gehouden wordt. Voor begin september staat een verrassingsmiddag op de planning. Gasten kunnen elkaar ontmoeten in klein groepjes, geheel volgens de RIVM richtlijnen.