Piraat Antoon-Bonnie (midden) met zijn kleine piraatjes. Foto: Rob Weeber
Piraat Antoon-Bonnie (midden) met zijn kleine piraatjes. Foto: Rob Weeber

Slingebos twee dagen in
piratensfeer

EIBERGEN - Het Slingebos in Eibergen zat afgelopen donderdag en vrijdag vol piraten. Dat was het gevolg van het stranden van het schip van Kaptein en Kaptzwei, die op zoek waren naar de schatkaart. Zij waren echter niet de enigen die de felbegeerde kaart wilden hebben, ook de rivaliserende Piratten waren ernaar op zoek.

De oplossing lag in handen van de legendarische piraat Antoon-Bonnie. Die besliste dat alleen een battle, een strijd, tussen de twee rivaliserende pirantenbendes uitkomst mocht brengen over wie de schatkaart zou krijgen. Dat was in een notendop het themaverhaal van het Kinderdagkamp 2020, waar maar liefst 135 kinderen aan meededen.
Even leek het er begin dit jaar op dat het niet door zou gaan, maar uiteindelijk streed een grote groep kinderen mee in het jaarlijkse evenement. Het waren leerlingen van alle Eibergse bassischolen die vorig jaar in de groepen 3 tot en met 5 zaten.

Begrip
Anneloes te Kulve is een van de organisatoren. Ze deed al voor het elfde jaar mee. “Het Kinderdagkamp bestaat al tientallen jaren en is een begrip in Eibergen. Ooit is het opgericht vanuit de kerk. Later nam Welzijnswerk het stokje over, maar dat moest noodgedwongen stoppen vanwege bezuinigingen. Een aantal mensen heeft toen het initiatief opgepakt en in 2012 een stichting opgericht, zodat het kamp doorgang kon blijven vinden. Sindsdien draaien we geheel op vrijwilligers en op financiële steun van sponsoren, zoals de Rotary Neede en het Openluchttheater Eibergen."
"Het Kinderdagkamp is een groot feest voor de kinderen, maar ook voor de organisatie", zegt Anneloes. "We zijn allemaal vrijwilligers met een groot hart voor dit evenement. Dat moet ook wel, het vraagt veel inzet en betrokkenheid, maar je krijgt er ook veel moois voor terug.” Vanwege de corona-uitbraak was een aantal dingen anders dit jaar. Het kamp duurde slechts twee dagen en er was op de vrijdagmiddag geen bezoek van de ouders. Wel werd zoals ieder jaar het kamp afgesloten op De Maat in Eibergen. Daar was de schat te vinden, die natuurlijk door de Piraten werd gevonden. Eind goed, al goed!






Kaptein (r) en Kaptzwei in hun piratenboot. Foto: Rob Weeber
De ingang van het piratenkamp. Foto: Rob Weeber