Bridgeclub Neede start nieuwe beginnerscursus

NEEDE - Binnenkort start bridgeclub Neede en Omstreken met een nieuwe cursus bridgen voor beginners. Zij leren in veertien woensdagavonden de beginselen van het spel en sluiten de cursus af met een gezellige slotwedstrijd.

De lessen zijn in principe om de veertien dagen en de eerste avond is op woensdag 9 september, van 19.30 tot 22 uur. De cursus wordt gehouden in de grote zaal van Café Restaurant de Olde Mölle, gelegen aan de Diepenheimseweg 21 in Neede. Voor de grote zaal is gekozen omdat de vereniging hierdoor ruim kan voldoen aan de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het corona-virus. De slotwedstrijd van de cursisten is op woensdag 24 februari 2021. De opzet is zodanig dat de spelers op een lesavond zoveel mogelijk aan het bridgen toekomen en zich aldus de aspecten van het bridgen eigen maken.
De cursus is geschikt voor iedereen: voor zowel de klaverjasser, de liefhebber van het kruisjassen als geïnteresseerde die nog niet vaak een kaartje gelegd heeft. De spelregels van bridgen zijn absoluut niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Het bridgespel heeft echter schier eindeloze mogelijkheden. Voordeel van het bridgen boven andere kaartspelen is het feit dat je met slechte kaarten toch goed kunt spelen.

Uitdaging
De bridgecursus kan ook worden gezien als een uitdaging voor de geest. Het is een fantastische manier om geestelijk actief te blijven en met veel mensen een hobby te delen. Hierbij is het sociale aspect heel belangrijk.
Bridgen wordt over de hele wereld met dezelfde spelregels gespeeld. Alleen al in Nederland zijn meer dan 120.000 mensen in clubverband actief. Maar Liefhebbers kunnen ook met vrienden thuis of op vakantie bridgen en dat zonder taalbarrière.
De cursus kost 65 euro per persoon. Daarbij is inbegrepen het cursusboek en het oefenmateriaal dat bij de cursus hoort inclusief een eigen bied-box. Belangstellenden kunnen zich vóór 5 september opgeven bij Janny van Til, tel. 0545-292388 of bij Wim Segerink, tel. 053-5722138. Zij kunnen ook nadere informatie verschaffen.