De hoogheden van Holterhoek, die aanblijven tot in 2021. Foto: PR
De hoogheden van Holterhoek, die aanblijven tot in 2021. Foto: PR

Holterhoek geniet dit jaar van 'Volks-brunch'

HOLTERHOEK - ‘Een betjen anders as anders, maor wal gezellig!’ was dit jaar het motto van de Volksfeestvereniging Holterhoek. Een groot feest zat helaas er niet in, door alle corona-maatregelen. Maar helemaal niets organiseren was geen optie. Er moest een gezellig alternatief komen, en dat kwam er dan ook! Op zaterdag 22 augustus werd er voor de Holterhoekers een brunch georganiseerd.

Vooraf opgeven was verplicht en ook alle andere RIVM-richtlijnen werden nageleefd. Zo werd er voor iedereen een tafel gereserveerd en konden de mensen per tafel langs het buffet lopen. 124 mensen hadden zich opgegeven.
Onder het genot van een kop koffie of thee werd iedereen bedankt voor de opkomst en werd het koningspaar van 2019, Henny en Marlien Roerdink nog even in het zonnetje gezet. Jeugdkoning Joost Penterman was wat verlaat door een voetbalwedstrijd, maar ook hij werd door iedereen, op afstand, gefeliciteerd. De brunch, met onder meer een lekkere kop soep, gehaktballetjes en een vers gebakken ei, goed verzorgd door café Grenszicht, viel uitstekend in de smaak. Ook aan de kinderen was gedacht: zij konden zich vermaken bij de waterspeelplek en op het springkussen. Met de Volksfeestbrunch heeft iedereen toch weer een beetje kunnen bijkletsen, ook al was het op 1,5 meter afstand. En iedereen hoopt voor volgend jaar weer gewoon op een gezellige kermis.