kort

Oud papieractie Concordia Noordijk

NOORDIJK - Muziekvereniging Concordia Noordijk zamelt zaterdag 5 september oud papier in in Noordijk en het buitengebied. Helaas mag de club geen KRAFT-zakken meer meenemen. Dit zijn papieren zakken waar aan de binnenzijde een plasticlaagje in zit, bijvoorbeeld voor paardenbrokken, Sprayfo voor kalveren, en andere gelijksoortige zakken. Men wordt vriendelijk verzocht om het papier om 9.00 uur goed gebundeld aan de straat te zetten. De papiercontainers staan van 9:00 uur tot 12:00 uur bij Loon- en grondverzetbedrijf Timmerije, Eigdeweg 7 te Noordijk.


Fif-teen verkoopt Beltrumse cakes

BELTRUM - Wat eigenlijk het kermisweekend van Beltrum zou moeten zijn, verloopt dit jaar, door toedoen van corona, behoorlijk anders. Om toch een feestelijk tintje te geven aan dit normaal gesproken zo kleurrijke weekend organiseert zanggroep Fif-teen een cakeverkoop in samenwerking met Bakker Stroet. Op zaterdag 5 september van 8:30 tot 16:00 uur kan iedereen op het Mariaplein in Beltrum terecht voor een overheerlijke speciale Beltrumse cake, gebakken door Bakker Stroet. Als de voorraad het toelaat zal er die dag ook huis-aan-huisverkoop in Beltrum plaatsvinden. Een cake kost vier euro. Het is ook mogelijk om van tevoren een bestelling door te geven per mail. Daarvoor kan iedereen zijn naam, adresgegevens, 06-nummer en het aantal cakes dat men wil bestellen mailen naar fifteen-beltrum@hotmail.nl. De bestelling op zaterdag 5 september thuisbezorgd. Betaling verloopt bij voorkeur via een Tikkie per telefoon.


Mantelzorger dementie, hoe gaat het met je?

ACHTERHOEK - Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan de organisatie beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Daarom worden mantelzorgers dementie verzocht om een vragenlijst in te vullen. Deze is te vinden op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wie de vragenlijst liever op papier wil invullen, kan mailen naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl onder vermelding van naam en adres. Wie hulp nodig heeft bij het invullen. kan mailen naar oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of bellen met Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland via 06-13514411.