Ida Lentelink uit Neede is samen met Ria van der Made kartrekker van walking handball in Hengevelde. Foto: PR
Ida Lentelink uit Neede is samen met Ria van der Made kartrekker van walking handball in Hengevelde. Foto: PR

OldStars walking handball van start bij WHC Hengevelde

HENGEVELDE/NEEDE - Op dinsdag 8 september is de officiële kick-off van OldStars walking handball bij WHC in Hengevelde; daarna wordt er wekelijks op dinsdag getraind. De organisatie is een samenwerking tussen enkele oud-handbalsters, handbalvereniging WHC Hengevelde, het Nationaal Ouderenfonds en het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De eerste trainingen staan onder de professionele leiding van Leon van Schie, oud-handbalinternational. Hij ondersteunt Ria van der Made, zij heeft afgelopen week de OldStars-basistrainerscursus gevolgd, bij de opstart van deze vorm van handbal binnen Hengevelde.

OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor iedere ongeveer 55-plusser die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar wil blijven bewegen. Ook mensen zonder handbalervaring kunnen meedoen met deze vorm van handbal. Naast het bewegen is het gezamenlijk koffie drinken en bijkletsen een vast onderdeel van de wekelijkse trainingsavond en minstens zo belangrijk.
OldStars walking handball is één van de spelvormen van het programma OldStars Sport van het Nationaal Ouderenfonds. Ria van der Made en Ida Lentelink (uit Neede), de kartrekkers van deze vorm van handbal binnen WHC, lichten toe: “Wij geloven echt in deze vorm van handbal! De activiteit is geschikt voor mensen die een stapje terug willen doen in het handbal, te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of wanneer je juist voorzichtig weer in beweging wilt komen, dan is walking handball heel erg geschikt. Op termijn willen we uiteraard ook graag af en toe partijtjes spelen tegen andere teams. Maar naast het trainen is de gezelligheid samen het belangrijkste! En je hoeft geen handballer te zijn om mee te doen!”
Het bestuur van WHC is ook erg enthousiast over de aanvulling op hun menukaart. Dit maakt het mogelijk om leden levenslang te laten bewegen binnen de club.

Meedoen?
Dat kan: trek makkelijke schoenen en kleding aan en doe mee! Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Ook heren zijn van harte welkom. Bel of app Ida Lentelink op haar mobiele nummer 06-10223712. Er zijn geen kosten verbonden aan de eerste trainingen. Die zijn op dinsdag, vanaf 19.30 uur op Sportpark Rupertserve, Bretelerstraat 23 in Hengevelde.