Kort

Eerste donatie voor Stichting Helemaal
Groen

NEEDE - Bijna dagelijks, zelfs al vóór de opening van de AH in Neede maakt mede-eigenaar Jan Temmink de parkeerplaats vrij van zwerfvuil. "Zwerfvuil nodigt uit tot meer zwerfvuil en dat moet je voorkomen", zegt hij. Geregeld zien hij en zijn broer Albert mensen in Neede hun best doen het dorp te ontdoen van zwerfvuil en ze constateerden dat Neede nog nooit zo schoon is geweest. Om dit mooie initiatief te ondersteunen hebben ze een donatie overgemaakt aan de Stichting HelemaalGroen. Dat is een burgerinitiatief uit Berkelland dat zich wat hen betreft best verder mag uitbreiden over de rest van de Achterhoek en Nederland. Voor HelemaalGroen was het de eerste donatie vanuit het bedrijfsleven.


Opbrengst collecte

NEEDE - In Neede en omstreken is door vrijwilligers voor de Nierstichting in de week van 13 tot 19 september een bedrag van ruim 2700 euro opgehaald. Collectecoördinatoren Anita Wientjes en Hillie Kupper-Nijstad bedanken alle vrijwilligers voor hun werkzaamheden en alle gevers voor hun donatie. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens altijd welkom. Zij kunnen zich melden bij Anita Wientjes via anita.wientjes@alwiecom.nl.


Voedselbank-inzameling

EIBERGEN - Op zondag 4 oktober houdt de diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank. Ook op dinsdag 6 oktober kunnen alle inwoners van Eibergen en Rekken van 10.00 tot 11.30 uur hun bijdragen komen inleveren in de consistorie van de kerk tegenover de Huve. Er worden vooral bijdragen in de vorm van houdbare levensmiddelen of toiletartikelen gevraagd. Om gezonde maaltijden te kunnen bereiden is er veel behoefte aan groenten in blikken of potten. Deze actie wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor iedereen die de voedselbank en haar cliënten een warm hart toedragen. Er staat een collectebus voor wie liever een financiële bijdrage geeft.


Collecteweek Brandwonden Stichting

EIBERGEN - Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is, dit jaar van 4 tot en met 10 oktober, de collecteweek. Ook in Eibergen, Rekken en Bektrum gaan vrijwilligers langs de deuren om te collecteren.


Roelant Breedveld wint Kuppers Kubb

RIETMOLEN - Donderdag 24 september is de eerste keer gestreden om de Kuppers Kubb door de Rietmolense badmintonvereniging RIBA. Kubb is een spel dat veelal op de camping wordt gespeeld, met stokjes en een koning in het midden. Het spel is heel goed geschikt om ook de 1,5 meter afstand te bewaren. De strijd werd gestreden op het kerkplein tegenover de thuisbasis van de RIBA, café Kuppers. Door de verlichting voor de kerktoren kon er mooi gespeeld worden in het kunstlicht. Kubb is na badminton één van de meest gespeelde spellen op de camping. De winnaar is Roelant Breedveld, vaak de betere speler binnen de Rietmolense club, en het is ook geen verrassing dat hij een caravan bezit.