Kort

Stemmen op De Scheper

EIBERGEN - Museum De Scheper doet mee met Rabo ClubSupport, en hoopt op stemmen van veel lezers. Stemmen kan in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Stemmen is mogelijk voor leden van de Rabobank tussen 5 en 25 oktober. In het kader van de herinrichting van de afdeling archeologie worden een aantal maquettes van de oorspronkelijke behuizing in deze streek gemaakt. Deze zijn gebaseerd op een archeologische opgravingskaart en worden gebouwd door een professionele maquettebouwer. Een bedrag als aanvulling op de kosten is natuurlijk meer dan welkom. Wie dan volgend jaar het museum bezoekt, kan met eigen ogen zien wat het resultaat is.


Covid-19 breekt traditie Concordia Noordijk

NOORDIJK - Anders dan in de gemeentelijke agenda stond vermeld, heeft muziekvereniging Concordia Noordijk besloten om dit jaar geen speculaas huis aan huis te gaan verkopen. Hiermee wordt door de COVID-19 een jarenlange traditie gebroken. Ondanks dat er vergunning is ontvangen van de gemeente Berkelland heeft de vereniging na rijp beraad besloten om niet te gaan verkopen. Concordia vindt het te riskant. De gezondheid van kopers en verkopers/ vrijwilligers gaat de vereniging boven alles.


Amivedi: kater gevonden

EIBERGEN - Op de Haaksbergseweg in Eibergen is een wit/zwarte kater gevonden, hij heeft veel wit en over het lijf verdeeld zwarte vlekken. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Uitslagen Molenruiters

REKKEN - Zaterdag 10 oktober in Vragender heeft Bjarne Grootherder een zesde prijs gehaald in het L springen en een zevende prijs in het M springen. Dit deed hij met zijn paard Jamaica. Chantal Leusink heeft een tiende prijs gewonnen in de klasse Z springen en een achtste prijs in de klasse ZZ springen met haar paard Gino. Zondag 11 oktober te Vragender heeft Moniek Kroekenstoel een eerste prijs gewonnen in het B springen met haar paard Iniesta. Alle ruiters komen uit voor de Molenruiters uit Rekken.


Geen carnaval Maïspotters

VOOR-BELTRUM - Carnavalsvereniging De Maïspotters laat weten dat ook zij door de coronacrisis genoodzaakt zijn de activiteiten van aankomend carnavalsjaar niet door te laten gaan. Zo kan de buutavond op zaterdag 14 november ook niet doorgaan. Ook het Prinsenbal en de rest van de carnavalsactiviteiten zullen geen doorgang vinden. Er zal dan ook geen nieuw prinsenpaar onthuld worden. Mochten de regels begin volgend jaar dusdanig versoepeld zijn, dan kan het zijn dat De Maïspotters voor de leden nog het een en ander probeert te organiseren.


Eerste prijs voor Elke

NEEDE - Tijdens het dressuurconcours in Vragender kwam Elke te Lintelo met haar paard Captain Cruising Z aan de start in de klasse B. Zij behaalden hier een eerste prijs. De combinatie komt uit voor De Pasruiters uit Neede.