Het team van Het Assink is er trots op! Foto: PR
Het team van Het Assink is er trots op! Foto: PR

Assink Lyceum 'Gezonde School'

EIBERGEN - De locatie Rekkenseweg van Het Assink lyceum in Eibergen heeft het tweede vignet Gezonde School behaald. Daarmee laat Het Assink zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Teamleider Ronald van Beusekom: 'Er worden verschillende activiteiten ingezet. Zo hebben we buitenlesactiviteiten, pauzeactiviteiten of uitleen van spelmateriaal. Maar we hebben ook gastlessen en clinics van trainers en verenigingen uit de regio onder leiding van Sport Federatie Berkelland. Een voorbeeld van een niet alledaags schoolactiviteit is rolstoelbasketbal. Op deze manier maken we lichamelijke en psychische beperkingen bespreekbaar en gaan we daarna lekker actief aan de slag met een mini-toernooi rolstoelbasketbal. En hoe gaaf is het om een gastles te krijgen van freerunners. In de gymzaal leren de leerlingen toffe tricks. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele gave activiteiten die op school zo eens in de 2 à 3 maanden voorbij laten komen."

In de kantine worden geen ongezonde producten aangeboden of verkocht en er wordt gestimuleerd zoveel mogelijk het meebrengen van verantwoorde lunchpakketten. Appels, bananen en mandarijnen heeft de school voorradig. Ook zijn er regelmatig fruit- en groentesmoothies verkrijgbaar en worden gezonde broodjes aangeboden.