Petra Heuts (links) en Barbara Steverink van Verloskundigenpraktijk Het Uilennest. Foto: PR
Petra Heuts (links) en Barbara Steverink van Verloskundigenpraktijk Het Uilennest. Foto: PR

Verloskundigenpraktijk Het Uilennest voortaan ook spreekuur in Eibergen

Donderdag-middag spreekuur

Door Richard Stegers

EIBERGEN - Verloskundigenpraktijk Het Uilennest in Haaksbergen breidt haar dienstverlening uit in Eibergen. Voortaan is er donderdagmiddag spreekuur voor zwangere vrouwen. Ze kunnen vanaf donderdag 7 januari op afspraak terecht tussen 13.30 en 17 uur in het pand van Fysiotherapie Eibergen, aan de Nieuwstraat 4-6.

'Spreekuur in
Eibergen is
extra service
voor de
zwangeren'


Verloskundigenpraktijk Het Uilennest heeft een lange historie van meer dan 25 jaar. Barbara Steverink en Petra Heuts zijn de verloskundigen en fungeren tevens als eigenaren. Ze worden ondersteund door twee waarneemsters en een praktijkassistente. De uitbreiding naar Eibergen was een lang gekoesterde wens. "In Eibergen ontbreekt al lange tijd een spreekuurlocatie, terwijl er wel een duidelijke behoefte is”, vertelt Barbara Steverink. "Vrouwen waren steeds reistijd kwijt. Nu bieden we zorg dichtbij huis. Dat is gewoon handig en dus goed nieuws voor inwoners van Eibergen, maar bijvoorbeeld ook vrouwen uit Rekken, Rietmolen en soms Neede.” Steverink ziet het spreekuur in Eibergen als een extra service. "Zo'n twintig jaar geleden, dus voor mijn tijd, hield Het Uilennest er ook spreekuur. Het wordt dus weer in ere hersteld. Ik denk wel dat het gewaardeerd zal worden. De hulpverleners waaronder de huisartsen zijn ook erg blij met deze stap. Ze zien ons als een aanwinst.”
De verloskundige wil graag vermelden dat vrouwen zelf alle keuzevrijheid hebben als ze een beroep doen op Het Uilennest. “Ze mogen zelf bepalen waar ze willen bevallen. Dat kan thuis, maar ook in de ziekenhuizen in Winterswijk of Enschede. Ook in de ziekenhuizen doen wij de bevalling.”

'Vrouw kan
zelf bepalen
of ze thuis
of in het
ziekenhuis
in Winterswijk
of Enschede
bevalt'


Steverink en Heuts gaan professioneel en met gevoel te werk. Ze maken voor iedere vrouw een individueel zorgplan. Daarin staat vermeld wat iemand nodig heeft en wat specifieke wensen zijn. "Het is van groot belang dat vrouwen zich fijn voelen en vertrouwen hebben in hun verloskundige en in zichzelf. Dan verloopt de zwangerschap en de bevalling prettiger en beter.”

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan worden gebeld met tel. 053 5726682. Info is ook te vinden op de website.


www.hetuilennest.nl