In het bezoekerscentrum zijn diverse educatieve activiteiten voor basisschoolleerlingen. Foto: Henk Bolster
In het bezoekerscentrum zijn diverse educatieve activiteiten voor basisschoolleerlingen. Foto: Henk Bolster

Bezoekerscentrum Natuurpark Kronenkamp mogelijk stemlocatie

NEEDE - De coronamaatregelen treffen ook het bezoekerscentrum van het Natuurpark Kronenkamp. Hoewel het natuurpark de regels van de overheid strikt volgt, blijft het bezoekerscentrum voorlopig dicht. Wel wordt onderzocht of het bezoekerscentrum als stemlocatie voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen kan dienen. Nadere informatie hierover volgt nog.

De sluiting van het bezoekerscentrum wil niet zeggen dat alle activiteiten stilstaan. Samen met de ‘Tuinen van Geerdink’ bijvoorbeeld wordt gewerkt aan een natuurlijke speelplaats voor kinderen. Verder is men bezig met de ontwikkeling van een watermuseum en met de invulling van het stuk weiland naast het park. Voor de diverse activiteiten die door het jaar heen op het park plaatsvinden, kan men de steun van de inwoners van Neede goed gebruiken. Iedereen die graag een handje uit de mouwen wil steken op het natuurpark kan zich aanmelden via info@natuurparkkronenkamp.nl. Na aanmelding wordt er contact gezocht.

De Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit
Voor de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit waren 40 inzenders dit jaar. Na een eerste selectie kwam het Natuurpark Kronenkamp op de shortlist van 20 inzenders, waaruit de jury onder leiding van Jan Terlouw vijf finalisten koos. Het lukte het natuurpark ook om op deze lijst te komen, maar de eindprijs ging helaas aan het park voorbij. Toch is men trots op het feit dat het park tot de laatste vijf doordrong.

Foto: Henk Bolster