Officiële opening ’t Spuythuys

Officiële opening ’t Spuythuys

BORCULO - Op zaterdag 25 september wordt ’t Spuythuys in Borculo officieel geopend. ’t Spuythuys is het nieuwe bedrijfspand van Bosch Atelier. Karin Bosch, enthousiaste eigenaresse van het mooie monumentale pand aan de Korte Wal 11 in Borculo, gooit die dag de deuren open voor alle belangstellenden. Van 13.30 tot 14.30 uur vindt de officiële opening plaats voor genodigden. Vanaf 14.30 tot 16.00 uur is het vrije inloop. 

Karin wil dat ‘t Spuythuys zo laagdrempelig mogelijk is en biedt iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het monumentale pand. In november vorig jaar heeft Karin ’t Spuythuys gekocht van gemeente Berkelland. Er is sindsdien met een groepje vrijwilligers veel werk verricht om de droom van Karin waar te maken: een broed-, ontmoet- en maakplaats in hartje Borculo. Het is een sociaal-culturele ontmoetingsplek geworden waar workshops, lezingen en exposities worden gehouden. Ook wordt er een mediaruimte gerealiseerd met een doka en fotostudio in verband met haar passie voor fotografie.

Sfeer
Op zaterdag 25 september kun je onder het genot van een hapje en een drankje sfeer komen proeven in ‘t Spuythuys. Onder haar motto 'leren en ontdekken door te doen en te delen' kan er kennis worden gemaakt met enkele op oude ambachten gebaseerde workshops, zoals papierscheppen en het maken van blauwdrukken (cyanotype). Daarnaast is er een expositie te bezichtigen van tekenaar Paul van der Steen uit Borculo. Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.boschatelier.nl.

Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats op de hoek van de Korte Wal en de Kerkstraat of op de parkeerplaatsen aan de Pagendijk en Burgemeester Bloemersstraat. Van daaruit kan men via de watermolen naar 't Spuythuys lopen.