Dit jaar zijn de buurtbewoners van de Veldhoek alleen zaterdag welkom op het Veldhoeksfeest. Foto: PR

Dit jaar zijn de buurtbewoners van de Veldhoek alleen zaterdag welkom op het Veldhoeksfeest. Foto: PR

Veldhoeksfeest ingekort tot ééndagsfeest

VELDHOEK – Het jaarlijkse Veldhoeksfeest in de gelijknamige buurtschap tussen Ruurlo, Hengelo en Zelhem is komend weekeinde ingekort tot een ééndags buitenfeest. Dat heeft Volksfeestcommissie Veldhoek in samenspraak met Stichting Veldhoek Jong & Actief besloten. 

Door Jan Hendriksen

Bestaat het programma van het Veldhoeksfeest normaliter uit twee dagen, dit jaar hebben de organisatoren in verband met de nog heersende coronamaatregelen besloten het feest te beperken tot een dag. Dit jaar op vrijdagavond geen toneelvoorstelling in de feesttent en op zaterdagmorgen geen optocht vanaf Eetcafé De Veldhoek door de landerijen van de buurtschap naar het feestterrein achter Verenigingsgebouw Veldhoek en de voormalige christelijke basisschool ’School met de Bijbel’ aan de Kapersweg.

Maar zaterdag 25 september vinden er vanaf 12.00 uur wel het traditionele vogelschieten, vogelgooien, het jeugdschieten en de overige volks- kinderspelen plaats. De dag wordt op het feestterrein vanaf 16.00 tot 20.30 uur afgesloten met een ‘buitenfeest’ met medewerking van de Ruurlose band De Sleppers.

De Veldhoekers die het feest mee willen vieren hebben zich hiervoor afgelopen week aan moeten melden. “We zullen ons houden aan de RIVM- richtlijnen. Ook nu vanaf zaterdag de anderhalve-meter-maatregel niet meer van toepassing is. Dit jaar zal het anders zijn dan andere jaren. Bij het betreden van het feestterrein zullen we de bezoekers vragen naar een geldig corona-toegangsbewijs, een legitimatiebewijs en een geldig toegangsbewijs. Kan men die niet laten zien dan zijn wij helaas genoodzaakt om de toegang te weigeren voor de veiligheid van eenieder op het feestterrein. Dit geldt voor iedereen vanaf dertien jaar”, aldus voorzitter Mart Bloemendal van de Volksfeestcommissie Veldhoek, die vorig jaar haar honderdjarig bestaan had willen vieren. 

De eeuwviering werd een jaar doorgeschoven, maar ook in 2021 is het coronavirus nog spelbreker. Mart Bloemendal: “Opnieuw is dat natuurlijk ontzettend zuur. We hadden ook dit jaar eind september weer talloze extra leuke activiteiten in gedachten in het kader van het honderdjarig bestaan van het feest. Die feestelijkheden zullen we daarom opnieuw verplaatsen, nu naar 2022. Hopelijk kunnen we dan groots uitpakken, zoals we dat in gedachten hebben.”