Bram Mulders van Stichting Sweet Drie zal in drie dagen een ‘3’ gaan fietsen door Nederland. Zaterdag doet hij Ruurlo aan. Foto: PR.

Bram Mulders van Stichting Sweet Drie zal in drie dagen een ‘3’ gaan fietsen door Nederland. Zaterdag doet hij Ruurlo aan. Foto: PR.

Fietsactie Stichting Sweet Drie doet zaterdag Ruurlo aan

RUURLO – Deze week is het dan zover. Teamlid Bram Mulders uit Arnhem van Stichting Sweet Drie zal in drie dagen een ‘3’ gaan fietsen door Nederland. Tijdens deze fietsactie zal Bram Mulders ongeveer 420 kilometer gaan fietsen. Er zal gestopt worden bij een aantal plaatsen en als men de beginletters van deze plaatsen pakt, krijg je de naam ‘Sweet Drie’. Ruurlo is een van de plaatsen die Mulders zal aan doen. Hij is zaterdag 25 september vanaf 15.15 uur te gast bij het Ruurlose VVV Inspiratiepunt aan het Kerkplein.

Door Jan Hendriksen

Bij de stop in Ruurlo zullen de overige teamleden van de stichting Bram opwachten. Er zal een klein kraampje op het Kerkplein ingericht worden met vlaggen en informatie van de stichting en de bedrijven die deze actie sponsoren. Daarnaast is er de mogelijkheid om lootjes te kopen voor drie geweldige prijzen. Voor Bram Mulders vormt Ruurlo het eindpunt van de tweede fietsdag die vrijdag in Scheerwolde (in de Kop van Overijssel) begint en die zondag in Ede eindigt. Het idee van deze actie is om het bewegen en goede voeding naar voren te halen. Er zullen verschillende stops gemaakt worden tijdens het fietsen. Uit de beginletters van de gekozen plaatsen waar gestopt wordt volgt de naam Sweet Drie: Scheerwolde, Westerbork, Erm, Elburg, Tubbergen. Delden. Ruurlo. Ingen en Ede. Met deze actie wil Sweet Drie meer naamsbekendheid creëren en geld inzamelen voor de bewegingsschool op Java, waar Stichting Sweet Drie op dit moment mee bezig is. Dylan Rovroy (21) uit Arnhem is samen met zijn moeder Claudia en broer Jordy één van de oprichters van Stichting Sweet Drie. Hij heeft zelf diabetes en heeft een Indische afkomst. “Hier in Nederland kan ik gewoon leven en mijn dromen najagen. In Indonesië is dit helaas niet het geval. Wanneer diabetes bij een kindje wordt ontdekt is het wachten tot hij/zij overlijdt. Dit willen wij stap voor stap helpen voorkomen”, zo verklaart Rovroy. Op dit moment is de stichting bezig met het voorkomen van diabetes type 2. Dylan Rovroy: “Dit doen wij door trainingen en voorlichtingen te geven om te laten zien hoe belangrijk sport, beweging en goede voeding is. Daarnaast zijn wij met een andere stichting bezig om een bewegingsschool neer te gaan zetten op Ambon en in Yogyakarta. Ons lange termijn doel is om kinderen, waarbij diabetes wordt geconstateerd, in een sponsoradoptie te krijgen. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar sponsoren en meer naamsbekendheid. Daarom organiseren wij verschillende acties. Eén van deze acties is onze fietsactie ‘Sweet Drie’.”

Opbrengst

De stichting van Dylan, Jordy en Claudia Rovroy komt al jaren op voor de jeugd in het land van zijn voorouders. Rovroy, voormalig jeugdspeler van de Arnhemse profclub Vitesse en stichtingsvoorzitter, maakte al meerdere trips naar Indonesië om voorlichting, sportlessen en clinics te geven. De volledige opbrengst van de fietsactie komt ten goede aan de stichting.