Claudy en Willy Erinkveld helpen een gast via de lift in de wagen. Foto: B. Geerdink

Claudy en Willy Erinkveld helpen een gast via de lift in de wagen. Foto: B. Geerdink

Rondrit met de huifkar valt net als lunch goed in de smaak

GEESTEREN/GELSELAAR - De Zonnebloem afdeling Geesteren/Gelselaar maakten 15 september een rit met de huifkar na een heerlijke lunch bij De Melktap.

Na een periode van droog en zonnig najaarsweer vallen uitgerekend deze morgen de eerste regendruppels. De lucht ziet asgrauw en dat belooft niet veel goeds voor de rest van de dag. Al snel begint het harder en harder te regenen.
"We hadden nu net ons eerste uitje gepland, in de vorm van een huifkartocht, met als einddoel een bezoek aan de kasteeltuin van het Warmelo te Diepenheim, om daar de zandsculpturen te gaan bekijken. Met dit weer werd dat niet wat, helaas", verzucht Bertha Geerdink namens de Zonnebloemafdeling.

Roet in het eten
Nadat eerst lange tijd 'corona' de gezellige uitjes parten speelde, gooiden deze dag de weergoden roet in het eten. "Tja, wat dan te doen? Want aan de opgaves te zien, hadden onze gasten er ook allen weer zin in om erop uit te gaan. En die wilden we zeker niet teleurstellen!"
Daarom werd besloten om het bezoek aan het Warmelo te verplaatsen naar volgend jaar. Maar de rondrit met de huifkar kon gewoon doorgang vinden, de huifkar is immers overdekt. Nadat de gasten eerst gezamenlijk een heerlijke lunch hadden gebruikt bij de Melktap, werd het tijd om plaats te nemen in de huifkar. De vrijwilligers hielpen de gasten behendig bij het instappen, hierbij geassisteerd door Claudy en Willy Erinkveld, die heel vakkundig de lift bedienden, zodat het echt voor iedereen mogelijk is om in de huifkar te komen.
Inmiddels was het wel droog geworden en iedereen had een goede zitplaats. De kar is goed geventileerd en zo genoten de gasten veilig en met volle teugen van een mooie rondrit door de buurtschappen van Geesteren en Gelselaar. Na terugkomst werd er nog volop nagepraat en genoten -met z'n allen- van een hapje en drankje en werden enkele voordrachtjes gedaan door vrijwilligsters. Bovendien kwam nu het kerstgeschenk van de Regio (Kletspot voor senioren) goed van pas; daar werd dan ook dankbaar gebruikgemaakt.
Nadat de voorzitter de familie Erinkveld bedankt had voor het beschikbaar stellen van de ruimte en hun gastvrijheid, keerden gasten en vrijwilligers voldaan huiswaarts. Geerdink: "En kunnen we ondanks de regen en een aangepast programma terug kijken op een zeer geslaagde dag."