Eibergen wint verrassend bij Achterhoeks klootschieten

Algemeen

RUURLO - Op het klootschietparkoers in Zieuwent hebben de klootschieters van Eibergen een verrassende zege geboekt. Ook organisator  ’t Broek (Ruurlo) slaagde erin koploper Zwolle voor te blijven in deze zevende competitieronde van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). 

’t Broek was uitgeweken naar Zieuwent om de diversiteit van de parkoersen te vergroten. Dit pakte goed uit voor de mannen uit Ruurlo. Zwolle was zeker niet ondermaats bezig maar moest ditmaal haar meerdere erkennen in de nummers zes en vier in de tussenstand. Zwolle liep wel verder uit op nummer twee Klein Dochteren (Lochem).
Met de eerste plaats in Zieuwent deed met name Eibergen goede zaken. De achterstand op Zwolle 2 werd met maar liefst acht schoten verkleind en bedraagt nu nog maar één schot.
De laatste competitieronde van dit kalenderjaar startte in een wat mistige omgeving om 13.00 uur. Dit was maar goed ook want nu was iedereen voordat het echt donker werd de finish gepasseerd. Eibergen werd met 49 schoten eerste voor ’t Broek dat ook met 49 schoten maar minder meters over de finish kwam. Koploper Zwolle noteerde vijftig schoten en werd derde. Respelhoek (Geesteren), Klein Dochteren en Respelhoek 2 kwamen allen met 54 schoten binnen en werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde. Zwolle 2 volgde met 57 schoten voor ’t Broek 2 en Onderlingen (Haarlo) die beide met 58 schoten volgenden. Zwolle 3 sloot de rij met zestig schoten. Respelhoek ziet ’t Broek in het tussenklassement naderen op twee schoten. Eibergen is door de goede prestatie ’t Broek 2 gepasseerd en staat nu zesde in de eerste klasse.

Tweede klasse
In de tweede klasse waren de verschillen ditmaal klein. Eibergen 2 (58 schoten) wist verrassend te winnen en naderde Heksenkring (Barchem) met 64 schoten en een zevende plaats op één schot in het tussenklassement. Dijkhoek (Borculo) noteerde zestig schoten en eindigde als derde. Onderlingen 2 de nummer twee in deze klasse moest ditmaal met 61 schoten en een vierde plaats tevreden zijn. De Mölle (Exel) wist de goede prestatie van de vorige competitiewedstrijd niet te herhalen en werd met 66 schoten achtste in de tweede klasse.
Op een heel ander niveau presteerde Dijkhoek 4 opmerkelijk goed. De vaste hekkensluiter in de zesde klasse slaagde er met 79 schoten in om ditmaal eens niet als laatste te eindigen. De vrouwen van dit team waren hier zichtbaar blij mee.
Komende weken ligt de competitie even stil en staan alleen het Kersttoernooi (Respelhoek) en het Nieuwjaarstoernooi (Exel) gepland. De volgende competitieronde is op 22 januari bij klootschietvereniging Zwolle.