Het Achterhoeks Gemengd Koor, vorige maand in Berkel Palace. Foto: PR

Het Achterhoeks Gemengd Koor, vorige maand in Berkel Palace. Foto: PR

Achterhoeks Gemengd Koor kijkt uit naar Praag

Algemeen

BORCULO - Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo (AGK) gaat in mei volgend jaar op koorreis naar Praag. Het koor doet daar mee aan een groot project. In de Smetanazaal van het Obecni Dum wordt het uitdagende muziekstuk Carmina Burana van Carl Orff als koorproject uitgevoerd. De Achterhoekse zangers zullen hierbij deel uitmaken van een koor met zo’n 300 stemmen uit Nederland, Duitsland en België, begeleid door een Nederlands symfonieorkest.

Nieuwe zangers zijn welkom om deel te nemen aan dit fantastische project en uiteraard om in mei mee te reizen naar Praag. In januari staat daartoe een aantal open repetitieavonden gepland. Een mooie gelegenheid eens mee te zingen en de AGK-sfeer te proeven. Zodra er voldoende duidelijkheid bestaat omtrent de coronamaatregelen zal het koor de startdatum bekend maken. De repetities worden gehouden op de woensdagen van 20.00 tot 22.00 uur in de zaal van HR Berkel Palace in Borculo (Hambroekweg 8).
Het reislustige AGK dat zo’n vijftig leden telt voerde ook in 2016 de Carmina Burana al eens uit tijdens een muziekevenement in The Royal Albert Hall in London. Meer informatie over het Achterhoeks Gemengd Koor en over de reis naar Praag is te vinden op de website van het koor en via Facebook.


www.agk-borculo.nl