Extra oud papiercontainer door grote aanloop. Foto: PR

Extra oud papiercontainer door grote aanloop. Foto: PR

Extra oudpapiercontainer bij Kerkemeijer Borculo

Algemeen

BORCULO - De inwoners van Borculo hebben zo veel oud papier dat er een tweede container nodig was op de parkeerplaats bij Buitencentrum Kerkemeijer. Deze is inmiddels geplaatst.

Vanaf het begin van dit kalenderjaar heeft v.v. DEO het inzamelen van het oud papier in de buurtschappen Heure en de Dijkhoek overgenomen van de Diekhookse Klumpkes. Het wordt daar door de DEO-vrijwilligers eens keer per maand opgehaald. Daarnaast wordt er veel papier naar de container gebracht, die regelmatig (tot over de rand) vol zit. Daar is een oplossing voor gevonden door permanent een tweede container te plaatsen. Daardoor wordt het een stuk gemakkelijker om de ‘oud-papierstroom’ bij Kerkemeijer te reguleren. De kans dat inwoners een volle container treffen is nu een stuk kleiner en rondom is er dan minder zwerfafval. DEO is er blij mee want de opbrengsten zijn van wezenlijk belang voor de club.
In verband met Kerstmis wordt in de Dijkhoek en Heure het oud papier op zaterdag 18 december al opgehaald, in plaats van op de gebruikelijke laatste zaterdag van de maand.