Afbeelding

Marco Heutinck ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’

BELTRUM -“Mo’k d’n jas oet doon?” Macro Heutinck nadat hij deze zaterdagmiddag zojuist de kerk is binnengelopen en volkomen overvallen en blij verrast een ruimte vol zeer goede bekenden en familie achter koffie met gebak ziet zitten en allen breeduit lachen. Onder hen ook burgemeester van gemeente Berkelland Joost van Oostrum. Marco heeft inmiddels in de gaten dat er iets in scene is gezet waar hij als enige geen weet van had. “We weten allemaal dat het niet een van je grootste kwaliteiten is om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar laat het toch maar even over je heen komen,” zegt Van Oostrum. Marco is zojuist door Theo Helmers en Anne Groot Zevert onder valse voorwendselen naar de kerk gelokt. “Hee is bi-j Theo Helmers op bezoek en den vrög um of hee effen met noar de karke wil goan um foto’s te maken, want doar mot iets gebeuren”, heeft Tonnie Scharenborg zojuist aan tafel verteld aan enkele aanwezigen. Anne en Theo staan op een afstandje te lachen. ‘Complot’ geslaagd.

Door Henri Walterbos

Als Marco inderdaad zijn jas heeft uitgedaan, zijn VIOS-muts heeft afgezet en plaats heeft genomen aan tafel, krijgt hij al snel gezelschap van een breeduit lachende partner Bianca. Dan richt de burgemeester zich tot Marco persoonlijk en somt hij een indrukwekkend rijtje aan functies op die Marco door de jaren heen heeft vervuld en nog steeds uitvoert.

“Marco Heutinck is reeds 36 jaar actief voor de Beltrumse samenleving. Hij begon als vrijwilliger bij Wagenbouwgroep De Slinge en Klunt (1985 tot 2010), waar hij vaak in werd gezet voor uitdagende en specifieke klusjes, maar Marco is nog op veel meer fronten actief in het Beltrumse. Zo is hij ook vrijwilliger bij voetbalvereniging VIOS, waar hij de post secretaris bekleedde van 1994-2012 en aansluitend bestuurslid bleef tot en met 2019. Binnen VIOS doet hij nog veel meer. Zo zit hij onder meer ook nog in de pr-commissie, is hij initiator van voetbal voor 50-plussers bij VIOS. Daarnaast is hij sinds 2007 onbezoldigd fotograaf voor diverse organisaties, waarbij hij de kunst verstaat toch vooral ook de niet zo opvallende vrijwilligers en stille krachten in beeld te brengen", somt Van Oostrum op.

En hij vervolgt: "Verder was hij secretaris-penningmeester (2013-2019)/secretaris (sinds 2019) van de Stichting Accommodatie VIOS Voetbal en is hij nu ook op het politieke vlak actief en is hij sinds 2020 penningmeester van CDA Berkelland. Uw activiteiten zijn ook de Koning niet ontgaan, vandaar dat het mij een bijzonder grote eer is uit naam van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander, u te mogen benoemen tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau.’ Vanwege de anderhalve meter samenleving verzoek ik Bianca jou de versierselen hiervoor op te spelden. Dank voor alle werk dat je verricht hebt en hier zal het vast niet bij blijven. Het is je van harte gegund.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding