Pastoraal werker Henny Tuut. Foto; PR
Pastoraal werker Henny Tuut. Foto; PR

Pastoraal werker Henny Tuut gaat met pensioen

Online viering ter gelegenheid van het afscheid

EIBERGEN - De protestantse Gemeente Eibergen-Rekken neemt afscheid van pastoraal werker Henny Tuut op zondag 31 januari 2021.

Met ingang van 6 februari stop Henny Tuut na bijna 3,5 jaar als kerkelijk werker in de Protestantse gemeente Eibergen-Rekken. Henny gaat met pensioen. De afscheidsdienst is via de website Kerdienstgemist.nl, onder andere te bereiken via een link op de Welkom pagina van www.pkneibergen-rekken.nl, te volgen. Aanvang 10 uur.

Vanaf 1 september 2017 werkt Henny Tuut voor de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken. Naast pastoraat en bijzondere diensten, is Kerk en Samenleving het aandachtsgebied van Henny. Samen met anderen zoeken naar hoe men als kerkelijke gemeente van betekenis kan zijn in de samenleving is haar drijfveer.

Henny geeft op geheel eigen wijze, met veel inzet en enthousiasme, invulling aan haar aandachtsgebied. Samen met Eveline en Jan Struijk vormt ze het pastorale team van de protestantse gemeente. Bij de benoeming van Henny was al rekening gehouden met afnemende financiële mogelijkheden. Er wordt geen nieuwe kerkelijk werker aangetrokken.

Eveline en Jan Struijk passen hun werkzaamheden aan de nieuwe situatie aan. De kerkenraad heeft onder andere twee vrijwilligers benoemd die aanvullend aan de pastores kerkelijke uitvaarten gaan verzorgen. Via het kerkblad Contact houden zij de gemeenteleden op de hoogte van de veranderingen in de kerkelijke gemeente.

Henny geeft met haar inzet voor Kerk en Samenleving ook een belangrijke impuls aan het denken over en in praktijk brengen van een breder gebruik van kerkgebouwen.

Breder gebruik
van kerkgebouwen


Op verzoek van Henny en met het oog op de geldende coronamaatregelen vindt het afscheid plaats in een online viering met naast de medewerkers aan de kerkdienst een beperkt aantal aanwezigen: de directe familie van Henny en enkele vertegenwoordigers namens de kerkenraad. Het geplande defilé op zaterdag 30 januari 2021 gaat niet door.