Een voorbeeld van een geborduurde bloem. Foto: PR

Een voorbeeld van een geborduurde bloem. Foto: PR

Zonnebloem in Rekken borduurt boeket bij elkaar

REKKEN - Nu de afdeling Rekken van De Zonnebloem geen gezamenlijke activiteiten voor haar gasten kan organiseren, heeft zij een bijzonder initiatief opgepakt: 'Love Blooms'. Dit is een activiteit die door de Nationale Vereniging De Zonnebloem is aangereikt.

Bij Love Blooms krijgen gasten en vrijwilligsters die zich aanmelden een pakket om een bloem te borduren. Dat pakket bevat alles wat nodig is, borduurstof, garen, aantal patroontjes van bloemen en een borduurring. De deelnemers mogen ook zelf een mooie bloem ontwerpen om te borduren en het soort steken mag ieder naar eigen inzicht kiezen.
De werkstukken worden opgestuurd naar kunstenares Mirjam Peppelman-Roelofs. Van alle door de Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers ingestuurde borduursels maakt ze een speciaal boeket. Hoe dat eruit komt te zien, bepaalt ze later. Mirjam: “Dat hangt onder meer af van het aantal opgestuurde borduurwerken.” Het idee is ook om hier ansichtkaarten van te maken.
De afdeling Rekken probeert elke keer wat nieuws te organiseren en liep bij die zoektocht tegen dit project aan. En hoewel de gasten en deelnemers zelfstandig thuis borduren ontstaat er wel meer contact. De afdeling ziet de actie dan ook echt als een extra manier om dat contact te behouden en de betrokkenheid bij de Zonnebloem te versterken.
De afdeling Rekken van de Zonnebloem heeft twintig gasten en vrijwilligsters enthousiast gekregen voor dit project. Zij zijn deze week begonnen met hun werkstukken. Half maart moet alles klaar zijn om ingeleverd te worden. Het resultaat wordt met spanning tegemoet gezien.